Promisiune: impozitele brasovenilor raman aceleasi si in 2009

Promisiune: impozitele brasovenilor raman aceleasi si in 2009

0 61

Pentru ca tot ne aflam in campanie electorala este normal ca lucrurile pozitive sa fie scoase la inaintare, iar viitorul sa sune bine.
In acest sens, primarul-candidat, George Scripcaru, promite brasovenilor ca impozitele si taxele locale vor ramane aceleasi si in 2009, adica pentru al treilea an consecutiv.
Aceasta decizie a fost luata dupa ce au fost analizate toate posibilitatile de atragere de fonduri din alte surse decat impozitele platite de braaoveni, in principal fonduri de la Uniunea Europeana.
Aceasta decizie nu a fost usor de luat, daca tinem cont de faptul ca guvernul a saracit consiliile locale de sume importante prin impunerea transferarii unei parti importante din veniturile bugetelor locale, catre bugetul central, pentru acoperirea deficitului bugetar : impozitul pe tranzactii imobiliare si taxele judiciare de timbru.
,,Se tot vorbeste despre autonomia locala, dar de cativa ani asistam neputinciosi la o recentralizare financiara, astfel incat Guvernul sa dispuna de sumele colectate de la cetatenii unui oras dupa bunul plac. […] Noi ne chinuim sa nu marim taxele si impozitele in Brasov, desi avem o multime de proiecte in derulare, iar Guvernul, in loc sa ne sprijine, vine si ne ia, din nou, venituri locale la bugetul central, cred ca nici macar ei nu mai stiu cum sa acopere cheltuielile rezultate ca urmare a unui management deficitar.
Ceea ce le pot promite brasovenilor este ca, desi bugetul nostru este afectat de aceste decizii (imi este si frica sa ma gandesc ce alte venituri proprii ale Brasovului vor fi transferate catre bugetul central), nu vom majora impozitele nici in anul 2009, urmand ca noi sa gasim resurse alternative pentru sustinerea proiectelor pe care le derulam, inclusiv prin readucerea veniturilor de la bugetul central la cel local pe cale judecatoreasca,” a declarat primarul George Scripcaru, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul municipalitatii.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.