Promisiune fermă – profesorii își vor primi înainte de Paște banii ...

Promisiune fermă – profesorii își vor primi înainte de Paște banii obținuți în instanță!

0 148

Profesorii care au obținut majorările salariale în urma unor decizii judecătorești definitive urmează să își primească banii înainte de sărbători, a anunțat, sâmbătă, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Este cu adevărat un iepuraș de Paște.
Valoare totală se ridică la 700 de milioane lei, este bugetată și banii au fost virați către inspectoratele județene, care vor face plățile.
Întrebată dacă profesorii își vor primi banii înainte de Paște, ministrul Educației a răspuns: „Categoric, da”.

Ecaterina Andronescu a susținut că acestă măsură nu are nicio legătură cu campania electorală, angajamentul fiind luat de Guvern anul trecut, în urma negocierile cu sindicatele, însă bugetul de stat a fost aprobat târziu.
Andronescu a mai spus că este „o chestiune de normalitate”, pentru că sunt banii profesorilor și a explicat cum s-a ajuns la această situație.
„Legea 221 din 2008 prevedea majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Termenele ei de aplicare au tot fost prorogate. Profesorii au dat în judecată Ministerul Educației și au câștigat. Ca urmare, am transmis acum spre inspectorate o sumă impresionantă, 700 de milioane de lei, care reprezintă datoriile”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.