Proiectele imobiliare din Brasov sunt OPRITE de criza

Proiectele imobiliare din Brasov sunt OPRITE de criza

0 59

Anuntate cu mult tam-tam, proiectele rezidentiale care ar trebui sa impanzeasca Brasovul sunt amanate la foc automat. Astfel, cinci ansambluri de locuinte cu un numar de peste 1.400 de locuinte au fost amanate in orasul nostru incepand cu jumatatea anului 2008, iar din cele 1.600 de apartamente aflate in dezvoltare, doar jumatate au fost vandute pana in prezent.
Concret, dintr-un total de 12 proiecte rezidentiale mari, cu peste 100 de unitati locative, anuntate pentru anul acesta pe piata rezidentiala din Brasov, doar 7 mai sunt disponibile in prezent, dupa ce cinci dintre ele au oprit lucrarile. Principalii cumparatori de apartamente in zona Brasovului erau tot investitorii, care mizau pe cresterea preturilor pe perioada constructiei, dar acestia vor alege sa „stea deoparte” in urmatoarea perioada, in conditiile in care au deja apartamente spre vanzare, iar cererea este mica.
„Printre factorii principali ce au condus la aceasta situatie se numara incertitudinea oamenilor privind siguranta locului de munca, preturile ce depaseau posibilitatile reale ale cumparatorilor, teama indusa de criza financiara si inasprirea conditiior de creditare impuse de banci”, a afirmat in presa brasoveana Stefania Baldovinescu, managerul departamentului de consultanta al Divizie de Consultanta a Colliers International.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.