Proiect de lege pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene

Proiect de lege pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene

0 126

Luni , 19 feb. 2007 deputatul brasovean Ioan Ghise a? depus la Secretariatul general al Camerei?Deputatilor proiectul de lege cu titlul:??? „Maximizarea ratei de absorbtie a Fondurilor Externe destinate Romaniei „, prin care sa se asigure maximizarea capacitatii Romaniei de a absorbi? fonduri externe, prin stimularea specialistilor in proiecte cu finantare externa sa lucreze in si pentru? administratia publica.?


Proiectul de lege propune infintarea unui Fond national pentru succesul
proiectelor cu finantare externa destinate Romaniei, gestionat de catre? Ministerul de Finante.


Beneficiarii acestor fonduri? alocate de la bugetul de stat prin FNSS sunt exclusiv persoanele care? initiaza, scriu, castiga? sau conduc in calitate de manageri, programe sau? proiecte cu finantare externa si lucreaza in sau pentru administratia de stat sau institutiile publice de sub autoritatea centrala sau locala.


Fondul propus,? este de? un miliard de euro, suma alocata anual prin legea
bugetului de??stat,? in perioada? anilor 2008-2013. In opinia lui Ghise, exprimata in expunerea de motive ce insoteste proiectul legislativ “s-ar reusi? cu? un miliard de euro pe an alocat din bugetul de stat pentru dezvoltarea si absorbtia resursei umane superior calificate pentru proiecte cu finantare externa, sa se obtina o dezvoltare de neimaginat in prezent.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.