Programul Euro 200 continua si in acest an

Programul Euro 200 continua si in acest an

0 77

Guvernul Romaniei a decis in aceasta saptamana, continuarea programului social Euro 200 si in anul 2008, conform Hotararii privind modificarea normelor metodologice de aplicare a Legii 269/2004 pentru acordarea unui ajutor financiar in valoare de 200 de euro, destinat achizitionarii de calculatoare. Beneficiarii acestui program sunt elevii si studentii inscrisi la institutii de invatamant acreditate, care fac parte din familii a caror venit pe membru este mai mic de 150 de lei.


Ajutorul financiar reprezinta echivalentul in lei a 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente, fara a depasi valoarea calculatorului achizitionat. Pentru 2008, bugetul alocat de MECT pentru acest program este de 26.960 mii lei, iar numarul estimat de beneficiari este de 41.098.


Datorita evolutiilor echipamentelor de? tehnica de calcul, noul act normativ modifica si configuratia minima pentru calculatorul cumparat, astfel: 2 GHz, 1GB RAM, 160 GB hard disk si software de baza. Documentul prevede si schimbarea culorii bonurilor valorice care vor fi acordate familiilor in anul 2008, pentru a elimina posibilitatea refolosirii bonurilor anulate din 2007.


Cererile pentru obtinerea sprijinului trebuie depuse pana la 31 martie. In data de 1 mai, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va publica pe Internet lista solicitantilor eligibili. Bonurile valorice vor fi eliberate, in intervalul 24 mai – 1 iulie, dupa solutionarea eventualelor contestatii. Beneficiarii vor putea achizitiona computerele de la un operator economic autorizat, in perioada 24 mai – 31 iulie, in termen de 30 de zile de la primirea bonului valoric.


Anul trecut, numarul beneficiarilor a coincis cu cel al persoanelor care au depus solicitari (38.379), cupoanele fiind valorificate de peste 37.000 persoane.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.