Programul de analize gratuite, probabil din iulie

Programul de analize gratuite, probabil din iulie

0 108

Programul de analize gratuite pentru intreaga populatie, care ar fi trebuit pus in aplicare de la 1 ianuarie, ar putea deveni valabil doar de la 1 iulie. Asta, daca termenele avute in vedere de Ministerul Sanatatii nu vor suferi noi amanari. Amanarea aplicarii programului a fost determinata de contestatiile venite din partea Opozitiei, astfel c el a trebuit trecut prin guvern, nefiind suficienta hotararea de la nivelul Ministerului Sanatatii.


Astfel, fiecare cetatean va primi prin posta taloanele pe baza carora se va programa la medic si apoi la un laborator. Cei care vor refuza sa participe la programul lansat de Ministerul Sanatatii vor trebui sa dea declaratie pe propria raspundere ca refuza efectuarea analizelor. Valoarea unui set de analize a va fi in limita a 50 RON. Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu este increzator ca programul va fi un succes si va contribui la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.


„Daca nu vom avea contestatii si nu se vor prelungi termenele de licitatie pe care le avem prevazute in lege, atunci e posibil ca din iulie programul sa functioneze pentru urmatorul an. Vom avea si o prelungire in primul trimestru al anului 2008 pentru cei care nu pot sa se prezinte in acest an la analize si sa beneficieze totusi de avantajele acestui program”, a explicat Nicolaescu.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.