Programul „Laptele si Cornul”, nefinalizat inca

Programul „Laptele si Cornul”, nefinalizat inca

0 82
Reprezentantii conducerii Consiliului Judetean Brasov au initiat recent procedurile de scoatere la licitatie a furnizarii produselor incluse in Programul „Laptele si Cornul”, destinat prescolarilor si elevilor din clasele I-VIII.
Termenul initial de depunere a ofertelor era fixat pe 11 septembrie, administratia judeteana dorindu-si incheierea unui acord-cadru privind livrarea produselor lactate si de panificatie cu un singur operator economic, pe o perioada de patru ani. Valoarea totala a contractului fusese estimata la 37,9 milioane de lei (fara TVA), respectiv 9,4 milioane de lei/an pana in 2016.
Aceasta licitatie a fost anulata, iar Consiliul Judetean a reluat procedura, de data aceasta organizand licitatii separate pentru cele doua categorii de produse. De asemenea, nu se vor mai incheia acorduri cadru valabile pentru patru ani, ci se vor semna contracte valabile pentru anul scolar 2012-2013. 
Anuntul de licitatie privind organizarea licitatiei pentru furnizarea in acest an scolar a laptelui si a iaurtului a fost postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) pe 24 august, iar ofertele pot fi depuse pana pe 24 septembrie.
Valoarea contractului este de 5,98 milioane de lei, fara TVA. Pentru al  doilea anunt, privind furnizarea produselor de panificatie (cornuri, batoane/biscuiti uscati), ofertele pot fi depuse pana in 25 septembrie, valoarea estimata a contractului fiind de 3,38 milioane de lei.
Pentru stabilirea valorilor contractelor, CJ a luat in calcul 56.000 de beneficiari (elevi si prescolari) si o durata a anului scolar de 178 de zile.
Pentru a fi eligibile, firmele care vor sa furnizeze produsele incluse in programul guvernamental trebuie sa fi derulat maxim doua contracte de furnizare similare in ultimii trei ani si sa detina minim 15 vehicule speciale, astfel incat sa poata transporta produsele in toate zonele judetului. De asemenea, ofertantii trebuie sa faca dovada detinerii unor spatii speciale de depozitare.
 
Sandu Dumitru

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.