Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi prelungit la 16 ore, începând cu...

Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi prelungit la 16 ore, începând cu data de 15 ianuarie 2024

8 189

Conducerea Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA a transmis miercuri, 29 noiembrie, conducerii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi Consiliului Judeţean Braşov o adresă prin care este reconfirmată extinderea programului de funcţionare, în conformitate cu decizia convenită de comun acord de către oficialii ROMATSA, cei ai Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), ai Consiliului Judeţean Braşov şi AIBG în cadrul întâlnirii din 30 octombrie.

Vă reconfirmăm şi prin prezenta adresă că ROMATSA va întreprinde toate demersurile necesare care îi revin în responsabilitate pentru implementarea noului program începând cu această dată”, se menţionează în document.

Conducerea ROMATSA precizează că „în ceea ce priveşte operarea CAT Il la AIBG, vă comunicăm faptul că ROMATSA a transmis deja la AACR documentaţia aferentă aprobării procedurii LVP. După aprobarea acestei proceduri de către AACR şi publicarea informaţiilor necesare în AIP Romania, va fi posibilă operarea CAT Il la AIBG”.

În documentul semnat de directorul general Adrian Cojoc se mai afirmă că „ROMATSA a depus şi depune în continuare toate eforturile pentru succesul Aeroportului Braşov şi sprijinirea activităţii companiilor aeriene, în condiţii de deplină siguranţă”.

Şerban Todorică-Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a salutat confirmarea oficială a prelungirii programului după care va funcţiona Aeroportul începând din 15 ianuarie 2024.

ROMATSA şi-a respectat cuvântul, reconfirmând o certitudine pe care o aveam încă din 30 octombrie. ROMATSA dovedeşte încă o dată că a fost şi rămâne partenerul Consiliului Judeţean şi al Aeroportului Internaţional Braşov. La fel cum ne-am implicat total ca autoritate publică judeţeană în construirea şi operaţionalizarea acestui obiectiv esenţial pentru judeţul nostru şi întreaga zonă, la fel ne vom implica şi de acum înainte şi vom face toate demersurile necesare, astfel încât Aeroportul să funcţioneze eficient şi să asigure companiilor interesate să opereze zboruri spre şi dinspre Braşov, precum şi pasagerilor noştri toate serviciile necesare. Ne vom asigura că indiferent de persoana aflată la conducerea AIBG, ea va face tot ceea ce îi va sta în putere pentru a optimiza şi a rentabiliza activitatea aeroportuară prin atragerea de noi companii aeriene şi deschiderea de noi destinaţii”, declară preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin.

Şeful administraţiei judeţene spune că în următoarea perioadă este prioritară fructificarea la maximum a programului de 16 ore, orarul de funcţionare valabil din 15 ianuarie 2024 urmând să acopere necesităţile companiilor aeriene.

D.D.

COMENTARII

 1. Și cam cu cît va crește gaura la buget odată cu această prelungire de program?

   • Moșule e vorba de aeroport nu de heli port.
    Deci avionul când se ridică sau când coboară deranjează fonic în căldarea Bârsei.

 2. Degeaba am sperat și am așteptat deschiderea acestui Aeroport la Ghimbav de 35 ani că sa constatăm că nu se vrea politik sau nu vor Marțienii (să nu le facem concurență) că să ne bucurăm de această oportunitate de Dezvoltare a Brașovului pe multiple planuri .

  • Și care sunt acele multiple planuri? Cum ajută Brașovul faptul că vin niște sparangheliști de sărbători?

   • Domnule filozof Gheorghiță Brașov-ul are nevoie de acest aeroport căci inafară de sparangelisti și căpșunari mai este vorba și de traficul de mărfuri pt economia orașului și dacă era numai de căpșunari 🍓 să știți că merită tot respectul căci ei au adus la PIB un mare aport .

    • E drept că nu avem autostrăzi și căi ferate dar asta nu înseamnă că toate mărfurile trebuie aduse cu avionul.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.