Program pentru conectarea la Internet a scolilor din tara

Program pentru conectarea la Internet a scolilor din tara

0 66


5.024 de unitati de invatamant cu personalitate juridica din tara vor beneficia de fonduri pentru a-si asigura conectarea la Internet, se anunta intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.


Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a emis marti, 14 august, un ordin prin care au fost aprobate spre repartizare 2.260.800 RON in vederea conectarii la Internet a 5.024 de unitati de invatamant cu personalitate juridica si a unor unitati conexe ale invatamantului??preuniversitar.


Fondurile alocate de MECT vor fi repartizate catre inspectoratele scolare judetene, in mod distinct pentru anul bugetar 2007 si pentru anul bugetar 2008 potrivit regulilor bugetare. Inspectoratele scolare, in calitate de ordonatoare secundare de credite, sunt responsabile de transferarea creditelor bugetare catre unitatile de invatamant. Directorul si contabilul fiecarei unitati de invatamant sunt responsabili de cuprinderea fondurilor in bugetul unitatii de invatamant si de evidenta platilor privind achizitia serviciilor si destinatia acestora.


Achizitia serviciilor se va face de catre unitatile de invatamant preuniversitar si unitatile conexe cu respectarea prevederilor legale referitoare la achizitii. Contractele cu furnizorii de servicii de Internet se vor incheia pe o perioada de cel putin 1 an de zile.


Legatura la Internet trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii minimale: conexiune dedicata si permanenta de banda larga, largirea de banda pentru acces la Internet de oriunde din lume la o viteza de 2 Mbps pentru download, disponibilitate si suport tehnic 24h/24h, abonament lunar fix, independent de timp sau trafic.


Suma alocata lunar pentru fiecare unitate de invatamant este de 30 lei. In cazul in care contractele incheiate cu furnizorii depasesc sumele lunare aprobate prin prezentul ordin, responsabilitatea asigurarii resurselor financiare suplimentare revine conducerii scolilor.


Fondurile pentru anul 2008 vor fi redimensionate in cazul in care conectarea la Internet nu este asigurata pentru intreaga perioada a anului. Fondurile neutilizate se vor returna Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.