PROGNOZA PE TREI ZILE Vremea rece pentru inceput de octombrie

PROGNOZA PE TREI ZILE
Vremea rece pentru inceput de octombrie

0 67

Sfarsitul de saptamana va fi rece zonele depresionare si in estul tarii, unde maximele sunt mai mici si cu 5-6 grade fata de cat ar fi normal. Aerul polar este cel care impune “tendinta” vremii din punct de vedere termic. Invazia de aer rece insa nu aduce si precipitatii. Asa ca vor fi ploi putine si pe arii restranse, mai mult pe la munte, unde asteptam lapovite si ninsori.

Vremea e rece chiar si pentru un inceput de octombrie.
Ma ales in weekend va fi rece in zonele depresionare si in estul tarii, unde maximele sunt mai mici si cu 5-6 grade fata de cat ar fi normal. Invazia de aer rece insa nu aduce si precipitatii. Asa ca vor fi ploi putine si pe arii restranse, mai mult pe la munte, unde asteptam lapovite si ninsori.
Sambata avem nevoie tot de haine mai groase, pentru ca este la fel de frig. Cerul este mai mult noros si ploua slab, local in zona de munte si pe arii restranse in rest. Pe crestele inalte, trecator, sunt si lapovite sau ninsoare, iar vantul nu sufla cu putere. Maximele pornesc de la 11-13 grade in nordul extrem al Moldovei, in timp ce in sud termometrele indica cel mult 20 de grade la Alexandria si Giurgiu.
Si la Bucuresti sambata este o zi racoroasa, cerul este noros, dar conditiile de ploaie sunt reduse si vantul abia adie. Termometrele mai pierd un grad fata de ziua precedenta, numai 17, cel mult 18 sunt anuntate dupa-amiaza.

Duminica, vremea se raceste serios mai ales in depresiuni, estul si sudul tarii. Tot in est si sud, dar si in centru, ploua, slab pe arii nu foarte mari.
La munte, in continuare, sunt posibile lapovite si insori, in timp ce in centru si nordest, inainte de rasarit sunt conditii de bruma din cauza temperaturilor foarte mici de peste noapte. Maximele nu promit nici ele un avant termic prea mare, asa ca vor fi valori de la 11 grade in nordestul tarii pana spre 17 grade in Bucuresti, unde sunt ceva conditii de ploaie dimineata si 19 grade in vestul Olteniei si Campia Banatului.

Luni
Daca sperati la un inceput de saptamana mai bland din punct de vedere termic, meteorologii va dezamagesc. Este rece si luni, cu maxime intre 10 grade in estul Transilvaniei, 15-16 grade in Capitala unde soarele iese totusi de sub nori si cel mult 18 grade in vest si sud-vest. Dimineata de luni insa ne va aduce din nou bruma in est, in centru, dar si in zonele subcarpatice ale Munteniei si Olteniei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.