PROGNOZA PE TREI ZILE Iarna, zapada, ninsori si ger

PROGNOZA PE TREI ZILE
Iarna, zapada, ninsori si ger

0 114

Saptamana de la jumatatea lunii decembrie confirma anotimpul in care ne aflam. Este iarna in toata tara, cu zapada, ger si drumuri pe care se circula bine, exceptie zona drumurilor judetene si comunale. La Brasov turistii au luat contact cu toate zonele de schi. Temperaturile vor evolua spre o zona mai apropiata de media lunara, de la minus 16 grade (cat s-a inregistrat sambata spre duminica) la Brasov, la minus opt, luni dimineata, respcriv zero grade luni. Este clar, din punct de vedere termic, tot iarna dicteaza.

Luni nu se anunta schimbari majore fata de duminica. In nord, centru si vestul tarii sunt asteptate ninsori, in timp ce in celelalte regiuni soarele poat fi prezent, iar precipitatiile aproape ca lipsesc. Din punct de vedere termic sunt de asteptat maxime de la minus 3 grade in Bucovina si depresiunile din estul Transilvaniei pana la cel mult 7 grade, valori pe care insa le vom inregistra doar pe litoral. Vantul din fericire nu trece de moderat, asa ca macar nu va accentua senzatia de frig.
Bucurestenii vor avea parte luni de ceva mai multi nori decat, dar nu si de ninsori, deocamdata. Din fericire, vantul nu se prea simte, asa ca cele numai 3-4 grade de la amiaza vor fi suportabile, chiar daca nu chiar agreabile.

Marti, iarna mai face un pas in tara noastra. Cerul se acopera de nori si ninsorile se extind peste toate regiunile tarii, dar insista tot in vest, centru si sud. In prima parte a zilei, pe litoral insa s-ar putea sa dea si cate o ploaie sau lapovita, asa ca poleiul va fi si el prezent. Maximele in aceste conditii nu promit prea mult, urmand sa nu treaca de minus 4 in depresiunile din estul Transilvaniei si cel mult 4, cu plus, pe litoral.
Bucurestenii vor avea in programul meteo nori destul de densi si ceva ninsoare. Amiaza opreste si ea urcusul termic la cel mult 2 grade peste limita de inghet.

Miercuri se face inca si mai frig. Maximele vor fi chiar mai mici decat ar fi normal cu 6-8 grade, asa ca vorbim de temperaturi intre minus 7 grade in Maramures si nordul Transilvaniei si nu mai mult de 2 grade pe litoral. Norii lasa ninsori mai ales dimineata in nord si centru, dar nu lipsesc precipitatiile nici din rest.
In Capitala, meteorologii anunta o amiaza cu numai 0 grade. Ba mai mult, s-ar putea sa avem parte si de ninsori peste zi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.