Prognoza meteo pentru primele zile a saptamanii

Prognoza meteo pentru primele zile a saptamanii

0 137


Pentru primele zile din aceasta saptamana specilaistii ne ofera urmatoarea prognoza.


Luni vremea este diferita in sudul tarii, fata de regiunile nordice. Va fi timp frumos in jumatatea de sud a Romaniei, unde se va incalzi usor fata de duminica, in timp ce norii si ploile acopera regiunile nordice, unde temperaturile ramane foarte coborate fata de mediile multianuale.


Maximele vor fi cuprinse intre 17-18 grade in nordul tarii si intre 23-24 de grade in sud. In depresiunile intramontane temperaturile pot fi chiar mai mici, pana la 14-15 grade.


?


Marti vremea va fi umeda si in racire in vestul si centrul tarii unde va ploua pe arii extinse. In partea a doua a zilei, ploile ajung si in Oltenia si nordul Moldovei. Vremea ramane mai buna in Muntenia, Dobrogea si in jumatatea de sud a Moldovei. Maximele vor fi modeste in regiunile de dincolo de Carpati: 15 grade la Baia Mare, 14 la Cluj Napoca si 17 la Timisoara si Sibiu. Cele mai ridicate valori se vor inregistra in Muntenia: 27 de grade la Giurgiu si 28 la Calarasi.

Miercuri ploile cuprind toata tara. Poate doar pe litoral sa se mai arate soarele pana seara. Temperaturile scad si in sud-est. Maximele vor fi cuprinse intre 13-14 grade in nordul Moldovei si in depresiunile din estul Transilvaniei si vor fi in jur de 21-22 de grade in sud.


?


In tara prima zapada din aceast s-a astenut la Balea.


In Judetul Harghita s-au inregistrat primele temperaturi negative din aceasta toamna duminica dimineata.
In Pasul Bucin, mercurul termometrelor a coborat pana aproape -1 grad Celsius. Temperatura a scazut brusc, dupa ce aseara in zona erau 15 grade.
Valori scazute au fost si la Joseni, unde s-au inregistrat putin peste 0 grade.


Minima absoluta a lunii septembrie in judetul Harghita a fost intregistrata in 1977, cand au fost -10 grade Celsius.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.