Prognoza meteo pentru marti si miercuri

Prognoza meteo pentru marti si miercuri

0 97
Sistemul noros aflat deasupra Romaniei a continuat sa aduca ploi si din cate prognozeaza ANM la munte si trecator in nordul Moldovei precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat. La Brasov ploaia va fi prezenta cam pe tot parcursul zilei.
 
Marti, vremea va ramane mai calda decat in mod normal pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii, indeosebi in regiunile sudice. Cerul va avea innorari temporare si local va ploua, in general slab, in majoritatea regiunilor.
La munte si in nordul Moldovei trecator vor fi precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3…4 grade in nordul extrem al Moldovei si 16…17 grade in sudul Olteniei si al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 7 grade.
La Brasov, vremea va fi in continuare mult mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii martie. Cerul va fi in tot intervalul noros si sprea seara ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Conform ANM temperatura va evolua in intervalul de 5…14 grade.
 
Miercuri, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Cerul va fi temporar noros ziua, cand local in nord-vest si in zona de munte si pe arii restanse in rest vor fi ploi slabe. Noaptea, innorarile vor fi mai accentuate si va ploua pe arii extinse in jumatatea vestica a teritoriului. In zona montana inalta vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si in Banat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 7 grade in nordul Moldovei pana la 19 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 0 si 9 grade.
La Brasov miercuri se va atinge cea mai mare valoare de temperatura a saptamanii  14 grade Celsius (minina va fi de cca. +5 °C). Sansele de precipitatii nu depasesc  50%. Presiunea atmosferica realtiv constanta inca de la inceputul saptamanii, in jurul valorii de 1000 mb,  va incepe sa scada de miercuri seara. Vantul va sufla din NNE cu 7 km/h. Atentie! De joi seara pana sambata vremea intra intr-un proces de racire, cand se va inregistra si  minus 8 grade Celsius.  

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.