Profesorul spagar de la Medicina – arestat pentru 29 de zile

Profesorul spagar de la Medicina – arestat pentru 29 de zile

0 90
Lazar Onisii, director al Centrului de cercetari fundamentale si strategii in medicina, a fost prins in flagrant in timp ce primea 700 de lei de la o investigatoare sub acoperire, care s-a dat drept studenta in anul I. Anchetatorii au ridicat pentru cercetari cataloage, inscrisuri cu studenti de la medicina, dar si suma de 10 mii de lei de la domiciliul profesorului, care risca acum pana la 12 ani de inchisoare.
Flagrantul a fost organizat la sfarsitul saptamanii trecute sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. O politista s-a dat drept studenta in anul I la Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania si l-a contactat telefonic pe profesorul Lazar Onisai caruia i-a cerut sa o promoveze la proba orala a unui examen programat peste o saptamana.
Obisnuit cu astfel de practici, profesorul a acceptat imediat propunerea si s-a intalnit cu pretinsa studenta care a urcat in masina barbatului si i-a dat suma de 700 de lei. La schimb a primit un bilet cu subiectele la examen.
Nemultumit de suma incasata, profesorul i-a cerut politistei bani in plus dar oamenii legii au intervenit si l-au incatusat pe barbat. Anchetatorii au facut perchezitii si la locuinta susoectului, de unde au ridicat inscrisuri cu studenti din anul I si II, cataloage de la Facultatea de Medicina, precum si suma de 10 mii de lei. Conducerea Universitatii Transilvania vor dispune desfacerea contractului de munca al profesorului si recunoaste ca incidentul nu este singular.
Profesorul Lazar Onisai a fost initial retinut pentru 24 de ore, dupa care Tribunalul Brasov a dispus sa cercetarea in stare de libertate. Procurorii au facut insa recurs, care s-a judecat lui la Curtea de Apel, ai carei magistrati au dat curs cererii anchetatorilor de a-l aresta preventiv pe profesorul spagar pentru 29 de zile.  Lazar Onisai risca acum intre 3 si 12 ani de inchisoare, dar nici studentii care au dat mita nu vor scapa ieftin. In cazul in care se va dovedi ca au dat spaga si nu si-au denuntat faptele, sunt la randul lor pasibili de inchisoare de la 6 luni si 5 ani.
 
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.