Profesorii nu sunt de acord cu reforma in educatie propusa de MEC

Profesorii nu sunt de acord cu reforma in educatie propusa de MEC

0 60

Profesorii sustin ca ideile reformatoare ale ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, nu pot fi puse in practica din cauza lipsei acute de spatii de invatamant. Trecerea clasei pregatitoare la scoala primara si includerea clasei a IX-a la gimnaziu ar presupune existenta unor noi sali de clase.


Ministerul Educatiei propune invatamant prescolar obligatoriu de la varsta de trei ani. Directorii de gradinite spun insa ca aceste schimbari nu tin cont de situatia actuala a spatiilor de invatamant.


Educatorii nu stiu cum ar putea face fata solicitarilor daca gradinita va deveni obligatorie de la varsta de trei ani. Si celelalte unitati de invatamant au probleme legate de spatii. Trecerea clasei a IX-a la gimnaziu ar presupune existenta unui numar mai mare de locuri pentru elevi.


Reprezentantii MECT sustin ca profesorii nu trebuie sa fie ingrijorati deoarece deocamdata schimbarile sunt incluse intr-un proiect de lege, iar daca vor fi aprobate se vor lua masuri pentru a se construi noi spatii de invatamant.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.