Produsele traditionale romanesti aparate in UE

Produsele traditionale romanesti aparate in UE

0 55

Fermierii romani vor fi ajutati de Oficiul National pentru Produse Traditionale si Ecologice sa-si apere produsele in fata concurentei UE.
„Sper ca saptamana viitoare sa trec in Guvern un proiect de ordonanta pentru crearea Oficiului National pentru Produse Traditionale ?i Ecologice. (…) Am toate avizele si ar trebui sa intre pe ordinea de zi la Guvern saptamana viitoare. Dupa adoptarea ordonantei va urma un ordin de ministru cu normele de organizare si functionare a Oficiului”, a declarat luni ministrul Agriculturii, Dacian Cioloa, citat de Mediafax.
Oficiul va avea grija sa promoveze produsele traditionale pe piata internationala a UE.
„Am cerut ANSVSA sa pregateasca un ordin cu normele pe baza carora se dau derogari privind procesarea acestor produse, respectand criteriile de traditionalitate. Se dau derogari, se aplica normele de igiena de procesare, dar se respecta criteriile de traditionalitate, ?i atunci produsele acestea vor putea fi comercializate ?n mod organizat pe piata nationala, nu se va mai impune acea limitare de piata locala”, a mai afirmat ministrul Agriculturii, citat de aceeasi sursa.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.