Produse traditionale si ecologice in Piata Sfatului din Brasov

Produse traditionale si ecologice in Piata Sfatului din Brasov

0 61

Este cunoscut faptul ca locatiile turistice din tara noastra sunt departe de a fi exploatate la adevaratul lor potential, de aceea, suntem bucurosi cand apar noi initiative de promovare a locurilor si produselor traditionale.

Brasovul, vechiul Kronstadt, burgul german din curbura Carpatilor, va avea acum un nou punct de atractie si un nou motiv pentru ca turistii sa vina sa ne viziteze in numar cat mai mare.

Consilierul local PD-L, Vasile Kraila, a decis sa urmeze modelul vest-european al pietelor ambulante si sa amenajeze o astfel de locatie si la noi.

Astfel, acesta a propus un proiect de hotarare conform caruia, in fiecare zi de sambata, intre orele 07.00 – 13.00, in Piata Sfatului sa fie creat spatiul necesar comercializarii de produse alimentare traditionale si naturale din zona Brasovului.

„Eu am venit cu aceasta propunere. Tot ceea ce vreau este ca ea sa fie aplicata in conformitate cu normele europene in domeniu, iar de acest lucru trebuie sa se ocupe specialistii. In proiectul care va fi prezentat, speram la finele acestei luni, vom aduce si solutiile pe care ni le vor da autoritatile in domeniu, sanitare si pentru protectia consumatorului”, a declarat Vasile Kraila, citat de cotidianul Buna Ziua Brasov.

Se pare ca aceasta modalitate de promovare a produselor alimentare traditionale se practica si in alte state europene, ca Franta, Italia, Olanda sau Ungaria. Ne propunem sa fie comercializate, doar de la producatori cu adevarat autentici, produse din carne, lactate si vegetale. Vrem ca totul sa se desfasoare in conditii civilizate, nu va fi o tiganie, ci vom organiza un targ de care Brasovul sa fie mandru. Constructiile necesare vor fi facute din material usor, care sa nu afecteze pavajul Pietei Sfatului, iar pentru ocuparea domeniului public vom propune sa nu fie luata nici o taxa”, a mai spus Vasile Kraila

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.