Productii coreene la TIFF 2009

Productii coreene la TIFF 2009

0 88

TIFF 2009 se anunta a fi cu totul si cu totul inedit anul acesta. Ineditul vine atat din invitati, finantare, dar si din diversitatea peliculelor prezentate in cadrul festivalului. Anul acesta, la festival, vor putea fi urmarite doua filme coreene.
Este vorba despre „Copoiul” si „Muntele despadurit”, cele doua filme coreene care vor rula la Festivalul International de Film „Transilvania” (TIFF). „Copoiul”, regizat de Na Hong-Jin, a figurat in selectia oficiala – in afara competitiei – la Festivalul de la Cannes 2009 si la cel de la Deauville si a primit un premiu la Asian Film Awards 2009. Este povestea unui fost politist, devenit proxenet. Acesta, este furios ca „fetele” ii dispar una dupa alta, fara sa-si plateascã datoriile. La un moment dat, el isi da seama ca numarul ultimei comenzi e acelasi cu cel de la care s-au „comandat” toate fetele disparute. Astfel, personajul principal va merge pe urmele apelantului, care va recunoaste ca a ucis prostituatele. „Muntele despadurit” ii apartine unei regizoare, So Yong Kim, si are un palmares impresionant. A fost premiat la festivaluri de film din Pusan, Tokyo, Dubai, Berlin, Adelaide. Filmul reda maturizarea prematura a unei fetite de doar 6 ani, Jin, al carei vis este sa-si regaseasca familia. Pentru aceasta, ea va trebui sa renunte la tot ce stia pana atunci.
Pentru cei interesati anuntam ca programul proiectiei celor doua filme la TIFF este urmatorul: „Copoiul” va rula in 30 mai, de la ora 20,30, intr-o proiectie de gala, in 2 iunie, de la ora 22, la cinema „Taverna” si in 6 iunie, de la ora 13,30, la Cinema City. „Muntele despadurit” poate fi vizionat in 30 mai, de la ora16,30, la Cinema City si in31 mai, de la ora 17, la cinema Arta. La proiectia de gala va lua parte si ambasadorul Coreei de Sud la Bucuresti, E. S. Choi Ihl-song.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.