Procentele vaccinarii, încă o cacealma de proportii: guvernantii habar n-au cîți suntem

Procentele vaccinarii, încă o cacealma de proportii: guvernantii habar n-au cîți suntem

1 171

În ultimele zile, două prestigioase organe de presă, Deutsche Welle și Europa liberă, au atras atenția independent asupra unui fenomen îngrijorător: imposibilitatea de a stabili ce înseamnă un succes al vaccinării anti-Covid din simplul motiv că, la noi, autoritățile nu au habar care e numărul real al românilor. O problemă care afectează de multă vreme inclusiv alegerile, unde apare constant numărul de cca.19 milioane de alegători peste 18 ani, ceea ce ar corespunde unei populații de peste 23 de milioane.
”Câteva lucruri sunt certe: România se află printre țările codașe din Uniunea Europeană în privința procentului de vaccinare. O altă problemă o reprezintă vaccinarea populației vulnerabile, cu vârsta peste 65% de ani, unde procentul este sub 30%, dar și în cazul cadrelor didactice, unde procentul a depășit cu puțin 50%” relatează Europa liberă.
”Dilema o reprezintă faptul că autoritățile nu știu exact care este populația care se mai află în mod concret în România. Europa Liberă a vorbit cu mai multe autorități locale, care au explicat că numărul persoanelor din documente nu este și cel din teren, între 10 – 20% din populație nefiind la domiciliul din acte.
Ultimul recensământ a fost în 2011, iar următorul trebuia să aibă loc în acest an, dar a fost amânat din cauza pandemiei. Din acest motiv, autoritățile lucrează pe datele din ianuarie 2020 de la Institutul Național de Statistică”.
Deutsche Welle, la rîndul ei, scrie despre ”Cifrele mincinoase despre câți suntem și ce facem în România. Statisticile din România se bazează pe date viciate. Cifrele arată o țară care nu este chiar ceea ce pare a fi. Are cineva de câștigat din asta?”.

Sociologul Marian Preda, rectorul Universității București, explică, pentru Deutsche Welle, că, în România, în primul rând, lipsește un mecanism de verificare a proceselor de circulație a populației, nici pentru migrație externă dar nici măcar pe cea internă.
„Acum, oamenii circulă foarte mult. Nu avem mecanisme de înregistrare a acestor mișcări. Nu există la fiecare primărie o adevărată evidență a populației. Avem doar 400 de puncte de înregistrare a populației, vreo 3300 de primării și cam zece mii de sate. Pur și simplu, funcționarii aceia nu știu ce se întâmplă în satele din zona lor. Stau la birou și așteaptă să vină oamenii să le spună”. Or, de venit nu vine nimeni. Așa apar rupturi între primării și comunități” spune specialistul.
Preda avansează și un scenariu îngrijorător, despre care și Inpolitics a avertizat în nenumărate rînduri:
”Nu avem stimulente și sancțiuni pentru declararea relocărilor. Dar nu trebuie neglijate nici manevrele electorale. Cei plecați în străinătate sunt cele mai bune victime ale celor ce vor să fraudeze la vot. Nu se mai fură ca pe vremuri, dar intuiția îmi spune că se mai întâmplă. Păi, dacă tot au control complet asupra unor secții de vot prin cătune și pot să bage niște buletine în plus, în numele cui le bagă? Al celor plecați în străinătate”.
Concluzia nu e optimistă: „În vreme ce alții fac măsurători cu instrumente moderne, cu micrometrul sau din satelit, statisticile din România sunt măsurate cu pasul sau cu prăjina. Apoi, nici măcar nu se măsoară totul. Sistemul nu este bine pus la punct. Și nu avem nici demografi”.
În consecință, atît timp cît guvernanții nu știu dacă populația României e de 22 de milioane, conform INS, dar are 19 milioane de votanți, conform AEP, iar țări din UE raportează oficial de 6-7 ori mai mulți diasporeni români decît aceeași AEP, e limpede că și procentele, anunțate oficial, ale vaccinării nu pot fi altceva decît o cacealma imensă, iar întrebarea D.W. legat de cine ar putea avea de cîștigat rămîne deschisă. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

  1. Este eronat să ne gândim că debandada din evidența populației ar fi creată de niște genii malefice din administrația de stat a României. Totul se datorează prostiei endemice a funcționarilor statului român, a nepăsării, a iresponsabilității funcționarului public, care are doar un servici de unde ea bani, și nu în ultimul rând a lipsei de sancțiuni drastice pentru angajații din administrația de stat care nu își fac treaba în conformitate cu fișa postului. Dacă aduni cifrele declarate oficial de către guvernanți a copiilor care primesc alocație de stat, adică sunt minori, deci nu votează, sunt 3.654.209 la o populație de 19.317.984 de cetățeni români. Datele sunt din Aprilie 2021. Pe listele de alegători la AEP există un număr mai mare de cetățeni care votează. Bă ești nebun?! Bă ești prost?! No comment! Occidentalii intră pe internet și citesc datele oficiale. Îmi închipui câte cruci își fac și cum rămân cu mintea blocată de datele publicate oficial de oficialitățile române.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.