Probleme cu scoala din Poiana Marului

Probleme cu scoala din Poiana Marului

0 167

Debutul anului scolar ii gaseste pe cei aproape de 500 de elevi din comuna Poiana Marului inghesuiti intr-un singur corp de scoala.
De ce? Pentru ca anul trecut edilii au demolat un corp al scolii, care risca sa se prabuseasca peste elevi. Intr-un an, o noua constructie urma sa fie gata, timp in care elevii au invatat in doua schimburi.
Al doilea corp a fost demolat, iar banii de la guvern, necesari reconstructiei, nu au venit inca. Anul trecut, e drept, cursurile s-au desfasurat in douã schimburi, dar parintii nu mai accepta ca micutii sa mearga noaptea kilometri intregi de la scoala acasa, caci, cine nu cunoaste localitatea, poate afla ca aceasta se intinde intr-adevar pe kilometri intregi.

In schimb, la constructia scolii, dupa turnarea fundatiei, banii de la guvern au incetat sa mai vina, probabil ratacind pe traseu drumul. Primarul sustine ca a facut zeci de adrese la Ministerul Educatiei, dar i s-a raspuns intr-una sec ca va primi bani, dar fara sa se precizeze si cand.

Primarul localitatii Poiana Marului, Nicolae Codreanu, a declarat: „Scoala, in total, a costat 18 miliarde si trebuia sa fie gata intr-un an. Acuma termenele-s depasite, deci e clar ca preturile vor fi indexate”.

Pentru ca parintii nu vor sa-si mai lase copiii in schimbul II a fost gasita o solutie de compromis. Directorul scolii a decis sa imparta salile de clasa in doua, cand este vorba de salile mari din scoala.

Astfel, autoritatile promit ca, de la 1 octombrie, la Poiana Marului copiii vor invata intr-un singur schimb.
Nu este frumos in Romania? Pe de o parte promovam un turism inoielnic prin programe si promotii costisitoare, pe de alta parte nu suntem in stare sa inaltam pana la capat scoli. Halal guvernare!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.