Probleme cu cainii vagabonzi la Brasov

Probleme cu cainii vagabonzi la Brasov

0 169

Serviciul Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) Brasov nu isi poate desfasura cum trebuie activitate in cadrul municipiului din cauza cetatenilor. Acestia, pe de o parte, se plang de inmultirea acestor patrupede, pe de o parte, pe de alta parte se gasesc insa destui care sa se impotriveasca actiunilor SPGA in sensul ridicarii patrupedelor de prin cartiere.
O solutie pentru inlaturarea neplacerilor cauzate de cainii fara stapan ar fi ca brasovenii sa se adreseze cu un simplu telefon la SPGA, care in cel mai scurt timp ar trimite la locul cu pricina o patrula pentru prinderea si ridicarea patrupedelor.
Insa nu de putine ori li s-a intampla hingherilor sa fie martori ai certurilor dintre vecinii de bloc, unii fiind aparatori ai animalelor, altii doritori sa scape de ele din zona in care locuiesc si in care li se joaca copiii.
„Avem situatii in care cetatenii ne sesizeaza, noi venim la fata locului, iar acolo picam in mijlocul unui scandal. In astfel de cazuri stam deoparte pana cand locatarii isi rezolva problemele si luam in calcul parerea invingatorilor. Cetatenii trebuie sa isi rezolve singuri aceste probleme”, a explicat Flavius Barbulescu, directorul SPGA.
Si uite cum devine interesanta meseria de hingher, caci ai parte de spectacole gratuite in timpul orelor de program!

Pe langa aceste normale altercatii intre iubitorii de animale si cei care nu le doresc, hingherii se confrunta si cu opozitia unor cetateni care se autodeclara stapani ai unui anumit patruped din acela vagabond, tocmai pentru ca acesta sa nu fie ridicat..
Dar, in asemenea cazuri, hingherii au legea de partea lor. Pentru a demonstra ca sunt cu adevarat stapanii respectivilor caini, acestia trebuie sa detina documente doveditoare: certificatul medical al cainelui, care sa ateste vaccinarile si deparazitarile efectuate, precum si acte prin care sa ateste ca toti locatarii au fost de acord ca acesta sa-si creasca animalul in casa, si nu prin diferite vagauni ale blocurilor.
Iubesc si eu animalele, dar tocmai de aceea socotesc un chin pentru patrupede sa fie tinute in lipsa de spatiu a unui bloc. Este ca si cum ai tine un om la puscarie. Iar in ce priveste pe cei fara stapan, acestia nu au ce cauta intr-o societate civilizata, in acest sens priviti putin peste gard, in ograda tarilor civilizate din Occident. Acolo nu veti da peste asemenea exemplare hoinarind pe strazi, asa cum se intampla pe la noi. Nu dorim sa le urmam exemplul?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.