Problema tiganilor expulzati Bulgaria se solidarizeaza cu Romania

Problema tiganilor expulzati
Bulgaria se solidarizeaza cu Romania

0 73

Presedintele bulgar Georgi Parvanov s-a solidarizat cu Romania in ceea ce priveste problema spinoasa a expulzarii tiganilor romani din Franta si in ceea ceea ce priveste viitorul acordului de aderare la spatiul Schengen. Prim-ministrul bulgar Borisov are o parere diferita legata de aceasta problema, scrie Novinite.
„Cata vreme aderarea noastra la spatiul Schengen este luata in considerare, iar noi intrunim toate cerintele necesare, ne opunem vehement oricarei incercari de a lega in mod direct sau indirect acest eveniment de situatia tiganilor expulzati sau de Sistemul de Cooperare si Verificare”, a declarat presedintele Basescu jurnalistilor prezenti la Sofia.
Presedintele bulgar a amintit faptul ca guvernele celor doua state coopereaza in vederea indeplinirii cerintelor impuse de accederea la spatiul Schengen.
„Pozitia noastra comuna cu aceea a presedintelui Basescu este aceea ca situatia referitoare la tiganii expulzati nu trebuie sa interfereze cu criteriile de accedere la spatiul Schengen. Nu exista niciun motiv pentru care subiectul legat de integrarea minoritatilor ar trebui sa fie corelat cu cerintele Schengen. Si nu va asteptati sa va raspund la intrebarile referitoare la Prim-ministrul Borisov”, a declarat Georgi Parvanov

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.