Printesa Danemarcei in vizita in Bucovina

Printesa Danemarcei in vizita in Bucovina

0 92

Daca romanii isi fac tot mai greu timp sa viziteze frumusetile tarii, se pare ca pentru straini acest lucru devine un lucru firesc. Iar atunci cand persoana care viziteaza tara noastra este un cap incoronat, mandria este si mai mare.
Concret, printesa Eleonore-Christine a Danemarcei a efectuat week-end-ul trecut o vizita privata, in judetul Suceava si a vizitat manastirile Putna, Sucevita, Moldovita si Voronet. Printesa a fost insotita pe parcursul vizitei in judetul Suceava de ministrul Culturii, Toader Paleologu si de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur. Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca aceasta a fost prima vizita in calitate de ministru a lui Toader Paleologu, ocazie cu care a discutat cu acesta despre mai multe proiecte de restaurare a monumentelor istorice din judet printre care si proiectul de refacere a Cetatii de Scaun a Sucevei.
Daca printesa a dorit ca vizita sa fie cat mai secret penru a se bucura in liniste de frumusetiile Romaniei, proaspatul ministru roman a fost intr-o adevarat misiune de serviciu. Potrivit lui Flutur, ministrul Culturii a vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei, Hanul Domnesc, Muzeul de Istorie al Bucovinei, Curtea Domneasca din Suceava, centrul de ceramica neagra de la Marginea si mai multe manastiri din judet. Presedintele CJ Suceava a mai spus ca dupa vizita de la manastirea Putna, ministrul Culturii a aratat ca va sustine infiintarea unui centru de restaurare in aceasta manastire, care detine o importanta colectie de obiecte de patrimoniu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.