Primul ghiozdan si la Scoala 25 din Racadau

Primul ghiozdan si la Scoala 25 din Racadau

0 85
123 de copii de la Scoala Generala nr 25 au primit miercuri primul ghiozdan gratuit de la Primarie. Unii dintre ei sunt abia cu putin mai inalti decat cadoul de la municipalitate si trebuie sa exerseze purtatul rechizitelor in spate. Pana in 21 septembrie, peste 2100 de elevi vor primi in dar din partea municipalitatii ghiozdane echipate cu tot ce are nevoie un elev de clasa intai.
Micutii de clasa intai s-au aliniat in curtea scolii pentru a primi fiecare cate un ghiozdan: fetele au avut de ales intre ghiozdane roz sau mov, iar pentru baieti culoarea a fost albastra. Pentru unii dintre copii, ghiozdanul este atat de mare incat abia il pot duce in spate, dar se arata nerabdatori sa il care la cursuri, burdusit cu caiete si alte rechizite.
Un pachet complet de rechizite pentru un elev de clasa I cuprinde cite doua caiete tip I si II de 24 de file, caiet special abecedar, caiet special matematica, doua caiete de matematica de 48 de file, patru creioane, un stilou cu 24 de rezerve, un set de creioane colorate, guma de sters, rigla, penar, un set de acuarele cu pensula, ghiozdan, ascutitoare, betisoare, patru coperte de caiet A5 si o punga de plastic. Primele ghiozdane au fost inmanate micutilor inca din prima zi de scoala, de primarul George Scripcaru prezent la deschiderea anului scolar la scoala nr 14.
Primul ghiozdan va fi distribuit pana in 21 septembrie in toate scolile, de el urmind sa beneficieze 2.109 elevi de clasa intii. Pentru a asigura setul complet de rechizite pentru elevii de clasa I, primaria va plati 142.448 de lei.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.