Primul “ciuruit”, ridicat de DNA

Primul “ciuruit”, ridicat de DNA

0 61

Senatorul PSD Catalin Voicu a fost ridicat, inainte de pranz, de procurori DNA si dus la audoeri.
Vicepresedinte al Comisiei de Aparare, Voicu a fost ridicat ieri dimineata si dus la DNA pentru audieri. Din primele informatii, se pare ca senatorul ar fi acuzat de trafic de influenta si dezvaluirea unor informatii clasificate.
„Am fost arestat din faþa casei. Eram in masina senatoriala, am fost blocat de o masina de politie si scos cu forta. Mi s-a spus ca daca ma opun o sa-mi puna catusele. Nu am dat nicio declaraþie procurorilor DNA, pentru ca imi astept avocatul. Nu stiu de ce am fost arestat, dar ganditi-va ca in acest moment Comisia de Aparare din Senat, al carei vicepresedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opriº, iar noi vrem sa continuam cercetarile”, a declarat Catalin Voicu.
Catalin Voicu este vicepresedintele Comisiei de Aparare din Senat.

Ce se poate spune despre senatorul Catalin Voicu? El are 44 de ani, este general SPP in rezerva si membru al PSD Bucureºti din anul 2008. Fost ofiter de cariera, Catalin Voicu este absolvent al scolii de ofiteri activi de la Sibiu. Ulterior a absolvit si Academia de Politie, precum si mai multe cursuri postuniversitare de stiinþe politienesti. Este deasemenea doctor in drept, astfel ca a prezentat mai multe lucrari publice privind organizarea Politiei si reorganizarea Jandarmeriei. A primit gradul de general din anul 2003, la varsta de 38 de ani.
Numele sau a fost vehiculat la inceputul anului in legatura cu preluarea portofoliului Ministerului Administratiei si Internelor din partea PSD, fiind sustinut de Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti. Istoria sa este strans legata de Ion Iliescu si de Viorel Hrebenciuc, doi dintre cei mai grei lideri ai PSD. A ajuns general SPP la varsta de 38 de ani, sub administratia Iliescu, in 2003. A demisionat din cadrul Serviciului in 1997, atunci cand Ion Iliescu n-a mai fost presedinte. Generalul Voicu a infiinþat – potrivit relatarilor presei – in 1998, alaturi de Dumitru Iliescu, fost director SPP, o firma privata de paza si protecþie, denumita SC Agenþia Nationala de Paza, Protectie, Investigaii si Protocol SRL.
Intre 1999 si 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputatilor, iar din 2001 a fost reactivat in cadrul SPP ca ofiter activ, angajat in functia de consilier pe probleme de siguranta nationala la Administratia Prezidentiala. Incepand cu 2004, Catalin Voicu ajunge deputat in Parlamentul Romaniei, pe listele PSD Bacau, condus de Viorel Hrebenciuc

Ca este vinovat sau nu, asta ramane de vazut. Ce este ciudat e faptul ca un senator a fost saltat de pe strada si dus la DNA, netinandu-se cont de imunitatea parlamentara si in lipsa unui flagrant, dar, pe de alta parte, trebuie avut in vedere ca senatorul Catalin Voicu face parte dintre cei ciuruiti de Traian Basescu.

Dan Bota

ULTIMA ORA: In jurul orelor 14,30 Catalin Voicu a iesit zambind de la DNA. Ca urmare a acestei vizite nedorite, senatorul nu are voie sa paraseasca Bucurestiul in urmatoarele 30 de zile. Mai multe in numarul nostru de maine

D.B.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.