Primele victime ale respingerii motiunii de cenzura

Primele victime ale respingerii motiunii de cenzura

0 190

Asa cum era de asteptat, respingerea motiunii de cenzura va avea repercursiuni grave asupra parlamentarilor care au votat nerespectand strategia si directivele partidului de care apartineau. Aceste victime fac parte, bineinteles, din alianta PSD-PD, cea care dorea cu orice pret inlaturarea guvernului Tariceanu.
Astfel liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca social-democratii Alin Teodorescu, Dan Mihalache, Ion Solcanu si Razvan Theodorescu au ramas fara sprijnul politic al partidului si risca excluderea din PSD, din cauza ca s-au declarat impotriva motiunii inainte de votul de miercuri. Aceasta actiune vine in contradictie cu spusele presedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu, cel care a declarat ca astfel de sanctiuni sunt rusinoase. Mentionam ca Ion Iliescu este un alt membru PSD care a declarat inainte de votare ca nu sprijina motiunea.
Conducerea PSD a avut dovada votului in urma vizionarii unei casete filmate in timpul votarii si puse la dispozitia unor lideri social-democrati. Pe baza acestor imagini filmate, la intalnirea Biroului Permanent National pentru dezbaterea esecului motiunii de cenzura, care a avut loc joi dimineata, s-a discutat si s-au luat masurile respective.
In acelasi timp, Geoana a declarat, dupa sedinta Biroului Permanent al partidului, ca PSD va prezenta un proiect alternativ al bugetului de stat pe anul 2008 si ca va invita la consultari partidele politice aflate in opozitie. Geoana a declarat ca social – democratii isi mentin pozitia critica fata de Guvern, despre care a spus ca este lipsit de suport juridic: „este ingenuncheat si nu poate supravietui”.
La celalalt partid, parlamentarii PD Liviu Nistoran si Radu Tirle sunt pasibili de excludere. Primul este acuzat ca a votat impotriva motiunii, iar cel de-al doilea pentru faptul ca a absentat la vot.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.