PRIMARUL SEF DE GRUP INFRACTIONAL, CHIAR SI IN BUCURESTIUL LUI CHILIMAN!

PRIMARUL SEF DE GRUP INFRACTIONAL, CHIAR SI IN BUCURESTIUL LUI CHILIMAN!

0 316

Prezenta in mai toate comunicatele parchetelor a subiectului PRIMARUL SEF DE GRUP INFRACTIONAL nu mai surprinde pe nimeni, a intrat in cotidian si pare sa nu mai iasa prea curand atat din presa cat si de prin tribunale. Frecventa prezentei primarului este explicabila prin numarul cu mul mai mare al localitatilor, cateva mii, fata de cel al judetelor.
Cei din conducerea tarii, a PUTERII, ar trebui sa ceara celor de la STATISTICA sau de la CURTEA DE CONTURI, sa faca un studiu si sa tine evidenta numarului de GRUPURI INFRACTIONALE la nivel national.

Parchetele recunosc nu doar primarii ci si viceprimarii printre organizatori
Viceprimarul cu atribuții de primar al sectorului 1 Vasile Moțoc s-a prezentat luni la sediul DNA Ploiești după ce a fost citat într-un dosar de corupție, însă nu a dat declarații procurorilor, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Moțoc și alte două persoane care au funcția de consilier local la Primăria sectorului 1 sunt suspecți într-un dosar de luare de mită disjuns din cel în care este urmărit penal primarul Andrei Chiliman, cei trei prezentându-se în urma citării la sediul DNA Ploiești.CATUSE M
Surse judiciare au afirmat că Moțoc și celelalte două persoane nu au dat declarații procurorilor, astfel că aceștia au părăsit sediul DNA după ce le-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect într-un dosar de luare de mită.
În ultima perioadă procurorii DNA Ploiești au mai audiat în acest dosar 16 consilieri locali de la sectorul 1 care sunt suspecți de luare de mită.
Vasile Moțoc a preluat atribuțiile primarului Andrei Chiliman după ce acesta din urmă a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Ploiești într-un dosar de corupție.
Procurorii DNA Ploiești au dispus, în luna iunie a anului trecut, începerea urmăririi penale față de Andrei Chiliman, acuzat de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată, în aceeași cauză fiind urmăriți penal și fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și Ioana Costescu, consilier personal al primarului Sectorului 1, ambii pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de influență, iar Ion Brad, consilier local la Sectorul 1 București, pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență.
Potrivit unui comunicat de presă emis la acel moment de DNA, încă din 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Moisescu a fost constituit un grup infracțional organizat, compus din acesta, Ioana Costescu, Andrei Chiliman și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție și asimilate acestora, care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenții economici favorizați în câștigarea procedurilor de achiziție publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria.Evaziunea fiscala catuse
„Suspectul Moisescu coordona grupul infracțional, solicita și încasa comisioanele, respectiv dispunea cu privire la modalitatea gestionării acestora, suspecții Costescu și Brad derulau activități de determinare a plății comisioanelor și de încasare a acestora, iar inculpatul Andrei Chiliman, prin prisma atribuțiilor conferite de funcția sa, garanta favorizarea societăților agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor și ulterior, pe parcursul derulării acestora. Banii primiți de la reprezentanții societăților comerciale, în modalitatea descrisă mai sus, au fost împărțiți între suspecții Moisescu, Costescu, Brad, Chiliman și filiala unui partid politic, în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% partidul respectiv — filiala sector 1”, susțin procurorii.
DNA arată că diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcționarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite”, se arata intr-un comunicat preluat de catre AGERPRES.
Potrivit surselor judiciare citate, noul dosar care îi vizează pe consilierii locali ar avea legătură cu acest procent de 15% care ar fi fost dat ca mită unor funcționari, inclusiv consilieri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.