Primarul Antal Arpad si excrocul Ion Niculae au batut palma! Restul aflăm...

Primarul Antal Arpad si excrocul Ion Niculae au batut palma! Restul aflăm de la DNA?

1 166

Hotelul Bodoc chiar era o clădire reprezentativă pentru centrul municipiului Sf. Gheorghe  – un oraş transilvan frumos, aflat in plina dezvolare, dar care, pentru a se demonstra pe viu cat de prost fusese administrat de catre… romani, în ultimii ani devenise o pată neagră pentru capitala Judetului Covsna.
În anul 2003, hotelul de 10 etaje a fost cumpărat de la Societatea de turism şi agrement Covasna, a cărui acţionar majoritar era Autoritatea pentru Privatizarea  Participațiilor Statului. Cumpărătorul a fost un excroc patentat , arhicunoscut ca atare . asa zisul omul de afaceri Ioan Neculaie  care reusise sa puna pe branci ditamai Uzina de autocamioane Bv., care inainte de 1990 devenise un colos cu peste 24.000 de angajati. Garantii, asadar, erau…
Reparaţiile hotel se zice ca au început în 2007, însă după aproape un an şantierul a alunecat pe o panta de continua paragină, şi la fel este şi acum.
Părerea multor locuitori seriosi este că investitia ar fi trebuit  sa fie de la inceput asumata de Primaria municipiului Sf. Gheorghe ,sau , in cel mai rau caz  să fie sprijinit  mai de mult”, un investitor localnic serios. 
Dar, se pare că se repeta „scenariul” ce fusese „experimentat” şi pentru Piaţa Mihai Viteazul –mai ales cu Grupul Statuar „Mihai Viteazul si secuii”, înainte să fie renovat de mantuiala si mai mult de… gura presei, cum ne explica un localnic.
Deşi în jurul hotelului, și în centrul oraşului s-au făcut investiţii publice de sute si sute de mii de euro, clădirea de 10 etaje care s-a degradat tot mai tare a fost „ocolita” pur si simplu; nimeni nu a mai mişcat o cărămidă pe şantier.  

„- Vă asigur că în această toamnă voi veni cu o propunere în fața Consiliului Local și Consiliul Local va decide dacă va aproba acel proiect pe care îl gândim noi acolo.
Există practic trei variante: unu, ori că îl reconstruim, ori că îl demolăm în parte și îl reconstruim, ori că îl demolăm. A patra nu cred că mai există… Deci va fi una dintre aceste trei variante, a declarat sibilinic  primarul Antal Árpád, privind „intr-o dunga” la  mastodontul turismului comunist covasnean …care trebuia sa dispara din oras! Ca si Casa de Cultura a orasului… și ea cam „comunista”!!

 Pe de altă parte, un specialist în turism , vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie, László Endre, spune si el cu indreptatire că nu autoritățile locale ar trebui să fie cele care  să facă hoteluri. Corect! Dar a slubiniat judicios că odată cu închiderea Hotelului Bodoc, piața turistica tot  mai atractiva din zona municipiului Sfântu Gheorghe a pierdut grupurile mari de turiști, care acum aleg să sa fie cazati la Brașov sau la Miercurea Ciuc… și nu se mai intorc la noi !! Totuși, a spus acesta, sunt în prezent în derulare investiții care privesc dezvoltarea unor alte locatii hoteliere mai mici în județ, Dar în zona centrală a municipiului  era strict necesar să fie reconstruit din nou un hotel; Ar fi trebuit început de multi ani demersuri profesioniste pentru  dezvoltarea turismului si agrementului in municipiu! Adevarat, primarul Antal Árpád spunea că sub nicio formă nu se va dărâma hotelul vechi pentru a se construi în loc o … parcare, pentru că procedura nu va fi legală, în condițiile în care și dărâmatul costă …  In plus s-ar pierde si investiția de 745.000 de euro, pe care municipiul Sfântu Gheorghe i-a plătit ca să cumpere clădirea dezafectată. 

-„Pentru mine important este să funcționeze, să dispară ca … „element” care strică aspectul orașului și i  plus ă fie spații de cazare pentru turiștii care vin în oraș. În continuare, Sfântu Gheorghe, din cauza lipsei locurilor de cazare are un handicap în a organiza diferite evenimente”, a precizat, în 2018,mereu optimistul Antal Árpád.
Numai ca  Primăria Sfântu Gheorghe a cumpărat hotelul în urmă cu cinci ani de la  afaceristul braşovean Ioan Neculaie…o „afacere” cam puturoasa, pentru ca excrocul din Brasov isi pierduse, se pare, dreptul de proprietate datorita lansarii in paragina a constructiei!
În primăvara anului 2017, autoritățile locale au scos prima dată hotelul la licitație, prețul de pornire fiind stabilit la un milion de euro, Insă niciuna dintre tentativele de vânzare inițiate de atunci, ( vreo 4-5 ! ), nu s-a încheiat cu succes. 

La momentul de față, nu știu din ce motive,  eventuali investitori, nu  preferă cea mai buna zona din Municipiu ; în paralel firma Depo construiește un hotel in fostul Centrul de Informatică, pe lângă Casa de Bătrâni.  
E vreo problemă, „ceva”, cu Hotelul Bodoc? Nu știu ce, nu pot să îmi explic”…, a explicat președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, specialistul în economie, Edler András-György. Pana atunci, pe Facebook s-a inițiat evenimentul ,„Inaugurare Hotel Bodoc” care va avea loc în 24 și 25 ianuarie 2038. Peste 250 de persoane s-au arătat interesate de eveniment, iar 100 au transmis …intentia că vor participa daca presedintele Johannis ii va acorda o decoratie plus o diploma de merit pentru harnicie si buna gospodarire a orasului, pentru primarul Antal Arpad…

Pana atunci , Centrul oraşului  este în curs de reabilitare… Însă la nici 100 de metri de pietonală, fostul hotel Bodoc ramane o adevărată ruină…turistică! Ca să acopere zidurile degradate, autorităţile au decis să le acopere cu o prelată colorată”,scria  Mirela Palcu – reporter Digi24. Hotelul Bodoc a fost cea mai mare si mai aratoasa unitate turistica si de cazare din Sf. Gheorghe şi se întindea pe o suprafaţă de peste 6.000 de metri pătraţi.În urmă cu vreo 2-3 ani Primăria a reuşit să finalizeze „negocierile” cu omul de afaceri Ioan Neculaie….intre doua intrari ale acestuia in puscarie. Noroc cu primarul Antal care l-a …mai ajutat sa iasa din cheltuieli .Astfel, contra sumei de 745.000 de euro, hotelul a trecut în proprietatea Consiliului Local Sf. Gheorghe. 
Intenţia autorităţilor locale era să dezvolte aici in plus un centru de conferinţe, birouri şi un spa modern…si pentru gagicile lui Niculae! „Nu s-a găsit o soluţie din cauza ca proiectele europene au fost închise în 2014…se văeta Antal bacsi . Vine ciclul următor şi aici vrem…
Deci nu am vrut să ne grăbim să investim banii de la primărie până când nu ştim dacă vor exista si fonduri de la Uniunea europeană”.
Dar are si Opozitia locala ceva de spus: 
În 2015 eu am văzut planurile primăriei prin care deja se propuneau anumite lucruri. Ştiu că erau tăiate ultimele două etaje ca să intre într-un alt grad de risc seismic, ştiu că erau planuri de cum să arate exact, de cum să fie împărţit”, zicea si Mădălin Guruianu – consilier local.
Deci toata lumea e bine intentionata! Pai aunci de ce se mai sta cu bratele incrucisate? Oameni buni, au trecut 30 de ani de la disparitia lui Ceausescu! Cine va impiedică ??
(Prof. Deak Andrei si d.d.rujan)

COMENTARII

 1. Merita o poza cu actuala „Ruina”Bodoc!
  Mare pacat,in 20 de ani de cand sta inchis,
  Hotelul Bodoc isi putea scoate banii!
  Era un „Aro Palace” al municipiului Sf.Gheorghe’
  un mare pnct de atractie turistica al orasului!
  Din pacate ,avem un primar delasator care face
  doar politica decat bun gspodarire a orasului!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.