Primarii din judet, fata-n fata cu prefectul

Primarii din judet, fata-n fata cu prefectul

0 239

In prima zi a saptamanii, prefectul Aurelian Danu a condus o sedinta de lucru, la care au participat toti primarii localitatilor din judetul Brasov, principalul subiect de discutie fiind modalitatea de distribuire a fondurilor pentru constituirea bugetelor locale pe anul 2007.


Directorul executiv al DGFP, Lucian Voinescu, a prezentat metodologia de repartizare a fondurilor catre bugetele locale si a estimat ca impozitul pe venit pe anul 2007 va creste cu 8% fata de realizarile anului precedent, ajungandu-se la 71.584 lei.


?


Apoi, s-a discutat despre acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri si despre acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei, despre respectarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public si a Legii 52/2003 privind transparenta decizionala.


?


In ceea ce priveste elaborarea strategiilor locale de dezvoltare ale unitatilor administrativ teritoriale, prefectul a precizat ca in acest moment doar localitatile Brasov, Predeal, Vulcan, Sambata, Lisa, Poiana Marului, Sinca Noua au intocmit si aprobat prin hotarare de Consiliu Local aceste strategii, desi in repetate randuri s-a atras atentia asupra necesitatii elaborarii acestor documente, care vor sta la baza intocmirii portofoliului de proiecte in vederea accesarii fondurilor structurale. In acest context, prefectul a solicitat primarilor sa ia masurile ce se impun pentru aprobarea strategiilor locale in urmatoarele sedinte ordinare ale Consiliilor locale.


?

Cat despre stemele localitatilor, doar 37 din 58 de unitati administrativ-teritoriale au intocmit si transmis comisiei judetene proiectele de stema aprobate de Consiliile Locale. Pana acum, insa, doar 3 proiecte au fost avizate, iar 14 documentatii au fost returnate catre autoritatile locale, fiind considerate neconforme din punct de vedere heraldic, urmand a fi modificate. Privind aceasta situatie, prefectul Aurelian Danu a sugerat primarilor unitatilor administrativ-teritoriale sa ia legatura cu Directia Judeteana a Arhivelor Nationale pentru identificarea vechilor steme ale localitatilor, atragand atentia ca introducerea elementelor de noutate trebuie realizata doar dupa o prealabila consultare a specialistilor in heraldica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.