Primarie de 5 stele si Scoala in paragina

Primarie de 5 stele si Scoala in paragina

0 58

Saptamana trecuta, cadrele didactice de la mai multe scoli din judetul Teleorman au refuzat sa intre la cursuri, din cauza ca nu si-au mai primit salariile din septembrie si ca unitatile de invatamant sunt neincalzite, facturile la gaze nefiind achitate din cauza ca prefectul judetului a atacat in contencios administrativ bugetele localitatilor respective.
Daniel Funeriu a afirmat ca bugetul ministerului pe care il conduce este mai mare in 2012 si a mai spus ca, incepand din anul bugetar viitor, va fi extins sistemul de finantare per elev si pentru utilitati.
Cu toate acestea, el si-a exprimat nemultumirea cu privire la felul in care primarii gestioneaza banii alocati bugetelor locale, acestia decizand sa construiasca primarii gen palate si lasand unitatile de invatamant in paragina.
Daniel Funeriu, a afirmat, joi, la Arad, ca sunt unii primari „iresponsabili fata de viata scolii” pentru ca isi fac primarii de cinci stele, dar lasa scolile in paragina si nu platesc salariile cadrelor didactice.

„In Romania, sunt si altfel de primari, care sunt iresponsabili fata de viata scolii. Avem si un alt tip de primari, care isi construiesc primarii de cinci stele cand au scoala in paragina”, a declarat Daniel Funeriu.
Funeriu le-a mai cerut primariilor, autoritatilor publice locale si cadrelor didactice sa asigure „conditii optime” tuturor elevilor din Romania.
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a fost prezent joi la Arad, unde autoritatile i-au prezentat un sistem de management si analiza a performantelor scolare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.