Primăria și RATBv vor banii elevilor pentru a-i duce la școală

Primăria și RATBv vor banii elevilor pentru a-i duce la școală

2 140

Primarul Braşovului – George Scripcaru dacă i-ați unitat cumva numele –  a decis să înlocuiască gratuitatea pe liniile RATBv pentru elevii fără absenţe pe perioada anului şcolar, cu abonamentele de 15 lei, care pot fi achiziţionate pe toată perioada anului calendaristic, inclusiv în vacanţe. Măsura a fost aprobată de consilierii locali din comisiile de specialitate și va fi supusă aprobării Consiliului Local Braşov în şedinţa de plen de miercuri. Cum în mod cert va trece deoarece în ultimii 15 ani tot ceea ce a dorit Scripcaru a fost votat de Cooperativa din Consiliu Local, aproape cert va intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2019.
Totuși merită apreciat faptul că această hotărâre va fi adoptată după începerea anului şcolar, elevii care circulă pe mijloacele de transport în comun din Braşov nu vor fi sancţionaţi până la intrarea ei în vigoare.

În cazul în care sunt situaţii când elevii au fost nevoiţi să plătească bilet contravenţional, se pot adresa către RATBV pentru recuperarea banilor.

Scripcaru spune că elevii i-ar fi cerut acest lucru
Primarul încă al Brașovului, George Scripcaru, a afirmat că măsura introducerii abonamentelor la preţ redus pe toată durata anului a fost luată după ce mai mulţi braşoveni au solicitat acordarea unor facilităţi la transport pentru elevi şi în perioada vacanţelor.

De asemenea el a precizat că „introducerea criteriului privind numărul maxim de absenţe a creat foarte multe problemei, din cauza raportărilor incorecte de la anumite unităţi de învăţământ”.
Potrivit primarului, noua variantă rezolvă şi o problemă cu privire la plăţile pe care municipalitatea le făcea către RATBV, deoarece foarte mulţi elevi care beneficiau de gratuitate nu călătoreau de fapt cu mijloacele de transport aproape deloc.

Gratuități pentru elevii care învață în Centru
Pentru că noi trăim în țara Absurdistan în frumoasa localitate nu alintată întâmplător ,,de sub Tâmpa” reamintim că, din 10 septembrie, e funcţională linia „Transport elevi”, cu trei curse doar de dimineaţă, de la terminalul RATBV Poienelor către centru.
Acces în autobuze au doar elevii de la Şcoala 6 şi Honterus.
Primarul a anunţat că se va extinde şi proiectul privind liniile speciale de autobuz pentru transportul elevilor care învaţă în centrul istoric, cu alte trei trasee.  Astfel, odată cu introducerea noilor trasee, sistemul de transport va putea fi utilizat de  elevii de la toate unităţile de învăţământ din centrul istoric, respectiv Liceul de Muzică, Colegiul Naţional „Unirea”, Colegiul Naţional „Aprily Lajos”, Şcoala Gimnazială nr. 6, Colegiul Naţional „Johannes Honterus”, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, Liceul „Andrei Mureşanu”, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.