Primaria promite 5.000 locuri de parcare

Primaria promite 5.000 locuri de parcare

0 160

Viceprimarul de Brasov, Adrian Gabor, a facut ieri un fel de declaratie-traznet: Brasovul va avea in curand 5.000 noi locuri de parcare. Domnia sa nu a precizat la care sistem de trecere a timpului se raporteaza acest „in curand”, dar noi speram sa fie cel teran.
Intentiile sunt bune, insa este, totusi, greu de crezut ca se va rezolva problema parcarilor in Brasov cu infiintarea acestor cinci mii de locuri, dar este un inceput care, bine gandit in continuare, va elibera multe trotuare spre uzul exclusiv de catre pietoni.
Dar sa vedem ce ne-a declarat ieri vicele Gabor, ca sa ne lamurim daca ceea ce se va face va fi bine sau rau facut.
„Sunt 11 firme interesate sa realizeze parcarile pe care municipialitatea le are in plan. Vizam realizarea unor spatii moderne de parcare pe terenul de sport al Colegiului National „Andrei Saguna” – unde vor exista trei nivele subterane (imi permit sa ii atrag atentia domnului Gabor ca nivel, nivele se foloseste si se refera la instrumentul acela cu bula de aer folosit in constructii, iar la ce se refera domnia sa se spune nivel, niveluri, conform indreptarului ortografic si DEX) – iar ulterior vom reface arena sportiva, in zona Garii, a Parcului Titulescu, si va fi restructurata Parcarea Mare din Poiana Brasov.”
Vicele Gabor a mai aratat ca primul obiectiv de acest fel va fi atacat in zona Spitalul Militar, cu trei niveluri supraterane si doua subterane, lucrare pentru care exista toate avizele necesare si se asteapta doar autorizatia de constructie.
Bun, dar lasand la o parte bla-blaul de rigoare al oricarei declaratii, apar si parti bune – zona Garii, de pilda, sau cea din Poiana Brasov, dar se ivesc si puncte indigeste: terenul de sport de la Saguna, tocmai refacut si modernizat si de care nu prea vad cum se va atinge Primaria fara un scandal monstru, la fel si subteranele de la Parcul Titulescu, unde, daca se va realiza proiectul, tot ce-i arbore cinstit si la locul lui va disparea pentru ca va lipsi locul in care sa-si intinda radacinile.
De ce nu se gandeste Primaria la o uriasa parcare subterana in parcul din Centrul Civic, prea tinerel ca sa aiba traditie si flora de dimensiuni mari. Si la fel ar putea proceda si cu parcul din Racadau. Care ar fi problemele?
Asteptam si alte sugestii din partea dumneavoastra, stimati cititori.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.