Primaria ofera Brasovul pe smartphone

Primaria ofera Brasovul pe smartphone

0 715
Ce evenimente culturale sunt in oras, cum se poate ajunge la un obiectiv turistic, ce strazi trebuie sa evitam din cauza aglomeratiei sau a unui accident. Sunt doar cateva dintre multele informatii care pot fi aflate acum mult mai usor la Brasov. Primaria a dezvoltat o aplicatie pentru telefoanele inteligente, care poate fi descarcata gratuit si care ofera toate informatiile de interes public.
Aplicatia se poate descarca gratuit cu un simplu „search” in magazinul dispozitivului dupa cuvintele „Primaria Brasov” sau „Brasov City Council”. Prin intermediul aplicatiei se vor transmite stiri, invitatii, calendarul programelor culturale, informatii turistice, notificari sau mesaje de interes public.
Primaria va putea primi sesizari imediate din partea utilizatorilor, prin apelarea directa din aplicatie a dispeceratului tehnic sau prin intermediul unui formular scris, usor de completat. Aplicatia a fost creata de aceeasi firma care a oferit aplicatii pentru echipa de fotbal FC Brasov si pentru cea de handbal Corona Brasov. Brasovul este al treilea oras din tara care are o astfel de aplicatie, dupa Oradea si Sibiu, insa cea din orasul nostru este de departe cea mai complexa, cu mult mai multe informatii. Telefoanele inteligente sunt tot mai utilizate in Romania iar in Brasov se estimeaza ca exista peste 150.000 de astfel de aparate. De asemenea, estimarile spun ca peste doua treimi dintre utilizatorii de smartphone-uri le folosesc in masina proprie, in autobuz, la restaurant, cafenea, coafor, in mers, la plimbare. Turistii prefera si ei aceasta metoda de informare flyerelor sau pliantelor; cel putin jumatate dintre vizitatorii orasului afla tot ce doresc cu ajutorul telefonului.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.