Primaria ignora avizele nefavorabile de la Patrimoniu

Primaria ignora avizele nefavorabile de la Patrimoniu

0 131

Continua distrugerea spatiului verde la Brasov, fara mila si fara discernamant. Cei de la Primarie, in frunte cu tartorul George Scripcaru, sunt pusi sa nu mai tina cont de nimic, atacand spatiile verzi ale orasului, consacrate ca atare, chipurile in slujba cetatenilor si pentru amenajarea atat de necesarelor, este drept, locuri de parcare, in ciuda avizelor nefavorabile ale celor de la Cultura, Culte si Patrimoniu, ca si a celor de la Protectia Mediului.
Este vorba de amenajarea unor parcari supraetajate la poalele Tampei, langa Spitalul Militar, in parcul „Titulescu” si pe terenul de sport al Colegiului National „Andrei Saguna”. Asa i s-a pus pata primarului si ajutoarelor sale!

In legatura cu acestea, directorul executiv al Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Brasov, Gheorghe Mitran, declara: „Noi am dat aviz pentru parcarea de la Spitalul Militar, dar pe documentatia care prevedea ca aceasta sa fie construita exact pe locul actualei parcari asfaltate (din spatele magazinului Star, n.a.). Intre timp Primaria a modificat proiectul si a translat parcarea si pe zona verde, fara sa ne anunte. Arhitectul nostru sef a fost acolo, a constatat ca nu se respecta avizul si noi am facut o adresa catre Primarie sa se sisteze orice fel de lucrare pana nu se rediscuta totul.”
In acest sens, viceprimarul Adrian Gabor baga una boacana intr-un comentariu extrem de pueril, care pe un om cinstit l-ar face sa roseasca, cel putin. El afirma ca langa Spitalul Militar nu este niciun fel de zona verde, ci doar niste iarba si cativa copaci uscati…Raspunsul vicelui este categoric infantil, situandu-l pe Adrian Gabor in topul naivilor, in alte parti o asemenea afirmatie, ca urmare a unei asemenea conceptii, ar fi dus la demiterea din functie pentru incapacitate.

Cat priveste parcul „Titulescu”, acelasi Gheorghe Mitran se arata surprins: „O revenire cu o noua solicitare impune o alta analiza in Comisia Nationala de Patrimoniu, dar aceasta nu se intruneste oricand. Sigur, daca ei vor, pot ignora avizele negative, ca si alta data. Dar fiind vorba de parcul „Titulescu”, care ar deveni astfel un mare santier in mijlocul orasului, cred ca nu vor face chiar orice. Si asa ni se imputa noua, celor de la Patrimoniu, ca suntem o frana in modernizarea orasului.”
Aceasta declaratie vine ca urmare a celor afirmate de vicele Adrian Gabor, precum ca lucrarile de la parc vor incepe peste o luna.

Nici lucrarea de langa Colegiul National „Andrei Saguna” nu este avizata de cele doua institutii, Agentia de Mediu si Directia Patrimoniu. Ambele au dat aviz negativ.

Inafara acestor trei locatii se mai au in vedere amenajarea de parcari in zona Gara – Sala Sporturilor – Faget, precum si in Poiana Brasov.
Iar asemenea locuri se mai pot gasi in Brasov, fara a distruge spatii si zone verzi, in scadere continua in oras datorita unei gandiri primariale ori rau-intentionate si in folos personal, ori de la natura mai proaste, ambele cazuri fiin grave si de neiertat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.