Prima proba scrisa la Bac

Prima proba scrisa la Bac

0 79

Absolventii claselor a XII-a au sustinut, vineri, 29 iunie 2007, prima proba scrisa a Bacalaureatului. Varianta de subiect estrasa de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii a fost cea cu numarul 78. Elevii au avut la dispozitie trei ore timp de lucru de la primirea subiectelor. Candidatii au de analizat la primul punct al variantei cu nr.78 un text din „Parintele Ghermanuta” de Calistrat Hogas. Subiectul al doilea le cere candidatilor sa scrie un text argumentativ de 15-20 de randuri despre constiinta de sine pornind de la afirmatia „noi suntem ceea ce faptele noastre sunt”, din textul „Jurnal” de Tudor Vianu. Ultimul subiect, al treilea, le solicita absolventilor de liceu sa scrie un eseu argumentativ de doua-trei pagini in care sa prezinte imaginarul poetic traditionalist pornind de la ideile exprimate intr-o afirmatie din „metarmofozele poeziei” de Nicolae Manolescu.


Toate subiectele variantei extrase au fost obligatorii, iar rezolvarile de pe ciorne nu sunt luate in calcul la corectarea lucrarilor.


Candidatii au putut parasi centrul de examen cel mai devreme dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor in sali.


Bacalaureatul va continua luni, cand elevii care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna. Pe 3 si 4 iulie se vor desfasura proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii – scrisa sau practica.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.