Prima moțiune împotriva Guvernului Orban la… Senat

Prima moțiune împotriva Guvernului Orban la… Senat

0 99

Senatorii vor dezbate și vor vota azi (luni, 9 decembrie) moțiunea simplă cu titlul „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”, depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe Florin Cîțu, la doar o lună de la învestirea Cabinetului Orban.
Pe ordinea de zi a ședinței de luni a Senatului se află dezbaterea și votul asupra moțiunii simple inițiate de PSD împotriva ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Ședința de plen este programată de la ora 16:00.
Moțiunea a fost depusă de grupul parlamentar al PSD din Senat.

”Dacă este cineva care consideră că deprecierea din ultima perioada a leului, ulterior preluării guvernării de către PNL, nu are nicio legătură cu avalanșa de declarații iresponsabile scoase din obscuritatea unei pagini personale de Facebook și aduse în lumina reflectoarelor la nivel de poziții oficiale și atitudini publice <asumate>, atunci am ajuns în situația unei harababuri la nivelul puterii executive, ce ar putea degenera într-o degringoladă la nivelul întregii țări”, se arată în textul moțiunii simple.
AdvertisementSocial-democrații susțin că singura „certitudine” după învestirea Guvernului Orban și instalarea lui Florin Cîțu la Finanțe este, în acest moment, scăderea leului în raport cu euro și dolarul american, ceea ce se va traduce în creșterea facturilor, a prețurilor bunurilor și tarifelor la servicii, a ratelor la creditele bancare și inflație.
”Domnule Cîțu, domnule Orban, nu este o greșeală să vă recunoașteți limitele. Din contră, de cele mai multe ori, este nevoie de acea doză de onestitate cu privire la greșelile din trecut și la neliniștile și hazardul prezentului. Aceasta nu va știrbi cu nimic din ceea ce este „smart” sau ”bright” în fiecare dintre dumneavoastră, dar vă va așeza, la un moment dat, acolo unde vă este locul, dincolo de tendința, poate firească, de a încerca să înaintați pe scara ierarhiei până la limita de incompetență, parafrazând principiul enunțat de Peter. Și atunci, domnule Cîțu, domnule Orban, vom prefera să vă dați o demisie demnă în acest moment, unei demiteri rușinoase mai târziu! Sunteți o echipă și puteți face asta împreună, dacă vă lipsește curajul individual”, mai susțin senatorii PSD.

Ministrul Florin Cîțu promite o… premieră
Florin Cîțu spune că va fi pentru prima dată în ultimii trei ani când un ministru al Finanțelor le spune adevărul românilor despre finanțe/buget/economie, în Parlamentul României.
„O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al finanțelor le spune adevărul românilor despre finanțe/buget/economie în Parlamentul României. Va aștept să urmăriți dezbaterile la moțiunea simplă depusă de PSD împotriva mea (…)”
Ministru ne asigură că după moțiune „vorbim despre buget și planul de măsuri pe care le-am pregătit pentru a stabiliza” economia și elimina și dezastrul lasat de PSD.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.