PRIMA CASA – editia 2013, dupa schema veche!

PRIMA CASA – editia 2013, dupa schema veche!

0 92
Specialistii din actuala putere isi propun continuarea cunoscutului Program "Prima Casă", fara sa fie pregatita o alta schema delucru. Asa ca, deocamdată sunt valabile  criteriile ce au stat la baza funcrionarii Programului de anul trecut. Pentru acest an este anuntat un plafon de noi garanÅ£ii de 200 de milioane de euro.
 
Programul "Prima Casă" – gândit de specialisti pentru a impulsiona vânzările fiind considerat de mulÅ£a lume colacul de salvare de care a beneficiat piaÅ£a după declanÅŸarea crizei in domeniul imobiliar.
Bugetul este suficient pentru a acoperi cererea de credite, dau asigurări autorităţile, care însă nu sunt foarte clare atunci când vine vorba de o eventuală transformare a "primei case" în "noua casă", adică de condiÅ£ionarea clienÅ£ilor în funcÅ£ie de vechimea locuinÅ£ei pe care vor să o cumpere.
La valoarea de 200 de milioane de euro se adaugă însă sumele neutilizate din plafoanele alocate programului "Prima casă IV" în 2012, aÅŸa încât, având în vedere ÅŸi faptul că riscurile se împart proporÅ£ional între stat ÅŸi finanÅ£ator, în 2013 se puteau acorda credite prin intermediul Programului de peste 770 de milioane de euro.
Din datele prezentate de Fondul naÅ£ional de garantare a creditelor pentru IMM-uri, în acest an, până la 25 martie, au fost acordate finanţări în valoare de uÅŸor peste 200 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că mai sunt disponibile aproximativ 572 de milioane de euro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.