Preturile la apartamente in scadere si anul viitor

Preturile la apartamente in scadere si anul viitor

0 97

Tendinta de anul acesta, mai ales cea de final de an, va continua si anul viitor. Astfel ca pretul apartamentelor va continua sa scada in 2009, dupa ce in acest an au mers in jos cu 10-30%. Analiza expertilor ia in calcul si faptul ca, dupa ce apartamentele se vandeau de cateva ori cu profit inca din faza de proiect, in acest an, cumparatorii au fost din ce in ce mai putini, procentul lor scazand la jumatate.
Anul urmator va aduce o stuatie si mai incerta. Printr e motive se numara accesarea dificila a creditului ipotecar.
„Tinand cont de situatia economica actuala, consideram ca atat preturile de achizitie pentru locuintele noi cat si cele pentru locuintele vechi vor urma un trend descendent, in incercarea de adaptare la cererea existenta in piata si de scadere sub limita impusa de puterea de cumparare si de posibilitatile reale de contractare a unui credit bancar. Preturile locuintelor, atat la cele noi, cat si la cele vechi au suferit deja o scadere de 10% – 30%. Pentru 2009 se preconizeaza vanzarea apartamentelor noi la pretul de constructie, dar nu mai scazut decat atat”, a declarat pentru Gandul Corina Scarlat, market analyst din cadrul departamentului de evaluare si consultanta al companiei DTZ Echinox.
In vreme ce alti analisti cred ca anul viitor preturile apartamentelor noi vor continua sa scada direct proportional cu avansul inregistrat in ultimii ani.
Momentan mai multe proiecte de dezvoltare a unui numar de 5.000 de locuinte din proiectele rezidentiale noi au fost stopate, iar specialistii estimeaza ca anul viitor nu vor fi finalizate decat proiectele care se afla deja in stadii avansate de dezvoltare, pentru care finantarea a fost deja obtinuta.
De altfel, nu toti dezvoltatorii sunt dispusi sa accepte un profit mai mic decat cel prognozat, in timp ce, la polul opus, nici cumparatorii nu se incumeta in a face achizitii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.