Pretul energiei electrice – stationeaza

Pretul energiei electrice – stationeaza

0 161

Pretul pentru energia electrica va ramane nemodificat de la 1 iulie, atat pentru consumatorii industriali, cat si pentru cei casnici, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, presedintele Agentiei Nationale pentru Reglementare in Domeniul Energiei /ANRE/, Petru Lificiu.
”Pretul gazelor naturale s-a redus de la 1 iulie, asa cum a fost anuntat, deoarece au scazut importurile de gaze naturale, precum si ponderea acestui combustibil in cos. Pretul energiei electrice nu va fi modificat de la 1 iulie. Acest lucru a fost stabilit in urma unor analize ce au tinut cont si de solicitarile operatorilor, pe fondul scaderii cererii. O reducere a pretului energiei electrice ar insemna crearea unor dezechilibre in sistem”, a afirmat Lificiu.
De asemenea, acest a aprecizat ca o urmatoare data la care ar putea fi redus pretul energiei electrice va putea fi stabilita in functie de repornirea industriei si de evolutia consumului.
Pe inalta tensiune, sunt alimentati cu energie electrica 100 de agenti economici mari, pe tensiune medie 14.000 de agenti economici, iar pe tensiune joasa opt milioane de consumatori casnici.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.