Pretul combustibililor – se umbla la accize?

Pretul combustibililor – se umbla la accize?

0 102

Promisiune pentru saptamana mare – Gheorghe Ialomitianu: Executivul analizeaza posibilitatea reducerii accizelor la carburanti.
Dupa spusele ministrului finantelor, la conferinta organizata de Consiliul Investitorilor Straini, Guvernul Boc discuta posibilitatea reducerii accizelor, ca urmare a preocuparilor legate de pretul carburantilor.
Ionel Blanculescu, presedintele firmei de consultanta si investigatii financiare Business Inteligence si fost ministru-delegat pentru coordonarea autoritatilor de control, declara, in urma cu o luna, ca solutia imediata pentru reducerea cu 36,8 bani a pretului carburantilor la pompa este eliminarea perceperii de TVA la accizele deja cuprinse in pretul carburantilor.
”Solutia imediata pentru reducerea cu 36,8 bani a pretului carburantilor la pompa este eliminarea perceperii de TVA la accizele cuprinse in pretul carburantilor, adica incetarea aplicarii unei taxe la o alta taxa, ceea ce reprezinta nu numai un non-sens economic, dar si o ilegalitate”, explica Blanculescu.
In prezent, conform companiilor petroliere, componenta de taxe in pretul carburantilor reprezinta circa jumatate din pretul acestora.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.