Pretul apei ne seaca buzunarele la Brasov

Pretul apei ne seaca buzunarele la Brasov

0 119
La Brasov, pretul apei a crescut in ultimii 12 ani de 10 ori, iar cel al canalizarii s-a marit de nu mai putin de 51 de ori. In tot acest timp, salariile au crescut de 5 ori, pensiile de 7 ori si jumatate, dar si valoarea euro a crescut fata de leu de 2,4 ori. Conducerea Companiei Apa justifica majorarile de pret prin investitiile facute, insa pensionarii brasoveni nu sunt de acord cu motivatiile companiei.
Daca in anul 2000, un metru cub de apa costa 37 de bani, a ajuns in 2013 la valoarea de 3 lei si 73 de bani.
Mai grava este situatia in cazul canalizarii. Pentru un metru cub de apa, un brasovean platea in anul 2000 suma de 5 bani; utilitatea a ajuns sa coste acum 2 lei si 57 de bani, adica de 51 de ori mai mult. In aceste conditii, vara, o familie cheltuieste 20% din venituri pentru utilitati, in timp ce iarna acestea depasesc un sfert din veniturile medii ale unei familii din Romania.
Conducerea Companiei Apa spune ca investitia de 30 de milioane de euro facuta in urma cu cativa ani a dus la o calitate mult mai buna a serviciilor, dar si la o crestere semnificativa a preturilor, ameninta Ioana Vasile Acrivopol, sef Serviciul facturare Compania Apa Brasov, care crede ca pretul apei este unul corect.
Pensionarii prezenti la Sedinta de Dialog Social au considerat motivele invocate de companie pentru cresterea pretului drept nejustificate si asteapta reduceri de preturi in momentul in care imprumutul va fi rambursat complet.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.