Presedintii PNTCD s-au intalnit la Predeal

Presedintii PNTCD s-au intalnit la Predeal

0 249

Joi, la Hotelul Orizont din Predeal, a avut loc o intalnire a presedintilor PNTCD din tara, prilejuita de prezentarea motiunii “Ofensiva Crestin-Democrata” a lui Serban Radulescu.


?


Organizatia judeteana PNTCD Brasov mentioneaza ca aceasta motiune „s-a nascut din nevoia de o politica moderna, bazata pe corectitudine, moralitate, dialog si colaborare intre fortele politice care au la baza aceleasi valori si respecta aceleasi principii”.


Taranistii brasoveni sunt de parere ca, avand in vedere ca odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, PNTCD si PD au devenit membri cu drepturi depline in internationala populara crestin-democrata, ambele partide si-au asumat o anumita linie politica, ceea ce reprezinta o justificare a continuarii dialogului intre PNTCD si PD pentru consolidarea unei oferte politice comune de centru-dreapta.


«Prin demersul nostru raspundem de asemenea recomandarilor PPE de a contribui la dezvoltarea unei forte politice unite populare. PNTCD sustine coagularea fortelor de centru-dreapta intr-o alianta in care fiecare formatiune politica sa-si mentina si sa-si afirme identitatea juridica si doctrinara. Orice viitoare alianta a PNTCD cu alte partide de pe scena politica autohtona va tine seama de interesele nationale ale partidului, precum si de reflectarea europeana a acestora, respectiv de interesele crestin democratiei europene. Sunt vizate, ca viitori parteneri de discutii in vederea constituirii unor aliante politice, partide care au deja relatii amiabile cu PPE», se arata intr-un comunicat al PNTCD Brasov.


?

Serban Radulescu ii are ca adversari la presedintia PNTCD pe Marian Milut si pe Victor Ciorbea. Cei trei vor participa la o dezbatere la sfarsitul acestei saptamani, la Timisoara, mediata de actualul presedinte PNTCD, Gheorghe Ciuhandu. PNTCD isi va alege noua conducere la Congresul din 21 ianuarie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.