Presedintii de Consilii Judetene alesi prin vot uninominal

Presedintii de Consilii Judetene alesi prin vot uninominal

0 114

Potrivit presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, legea privind votul uninominal ar putea fi extinsa si la Presedintii de Consilii Judetene.


Propunerea a fost facuta de Asociatia Presedintilor de Consilii Judetene pe considerentul ca este necesara o anumita reprezentativitate in conducerea acestor institutii.


In opinia lui Olteanu, la ora actuala presedintii nu ii reprezinta pe cetateni, fiind alesi mai degraba ca urmare a unor jocuri de culise decat in urma preferintelor electoratului.


Sunt cazuri in care partide care abia au obtinut 15% isi pun in fruntea judetului un om nedorit de majoritatea cetatenilor judetului.


„Prin introducerea unui asemenea sistem de vot uninominal, o sa reprezinte majoritatea celor care au votat ?n judet. Acest pachet urmeaza sa fie, sper eu, transmis Parlamentului saptamana viitoare”, a declarat Presedintele Camerei Deputatilor.


In ce ne priveste, recunoastem ca Bogdan Olteanu are dreptate, ne alaturam in sustine aceasta varianta?la care mai adugam o propunere.?Pentru ca tot va fi modificata Legea administratiei publice, sugeram presedintelui CD, domnului Bogdan Olteanu, revenirea la prevederea Legii 69/1991, prin care cconsilierii judeteni se alegeau de corpul de electori format din toti consilieri locali alesi in judetul respectiv. Asa se va respecta mai corect si totodata mai fidel dorinta electoratului din judetul respectiv.


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.