Presedintia despre Legea pensiilor

Presedintia despre Legea pensiilor

0 77

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, precizeaza intr-un comunicat ca „legea privind sistemul unitar de pensii publice nu se afla la promulgare, ci in control de constitutionalitate, ca urmare a faptului ca a fost contestata de un numar de parlamentari ai PNL si PSD”.

„Ultimele afirmatii ale domnilor Ponta si Antonescu repezinta o noua dovada de imaturitate politica. Ele arata, mai degraba, preocuparea pentru a capitaliza politic o situatie dificila cu care se confrunta pensionarii din Romania.
Asa cum cei doi stiu, dar din ipocrizie nu spun, Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu se afla la promulgare, ci in control de constitutionalitate, ca urmare a faptului ca a fost contestata de un numar de parlamentari ai PNL si PSD.
Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu este un act de vointa personala a cuiva, ci un angajament al statului roman inca din perioada in care domnul Ponta ocupa functia de ministru in Cabinetul PDL-PSD.
Legea privind sistemul unitar de pensii publice a fost promovata de Guvernul Romaniei in baza scrisorilor suplimentare de intentie cu Fondul Monetar International, derivate din Acordul de Imprumut, aprobat de Parlamentul Romaniei.
Presedintele Romaniei atrage public atentia domnilor Ponta si Antonescu ca imaturitatea politica ar putea costa grav Romania. In acest context, neindeplinirea angajamentelor asumate poate avea drept consecinta diminuarea credibilitatii Romaniei pe pietele financiare internationale”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.