Presedintele suspendat a ocolit Brasovul

Presedintele suspendat a ocolit Brasovul

0 197


Asteptat la Brasov, la seminarul cu tema „Rezistenta anticomunista de la Brasov”, presedintele suspendat Traian Basescu a ocolit orasul de la Poalele Tampei. Desi gestul a fost motivat de necesitatea prezentei sale la Bucuresti, la orele 14, pentru a participa la o emisiune electorala, absenta presedintelui este oarecum ciudata.?


Cu o zi inainte, impresionante forte de ordine erau desfasurate pe strazi, cu precadere in zona centrala, gardieni, politisti, politia rutiera, probabil pentru a pregati vizita.


Este greu de crezut ca Presedintele n-a anuntat cu o zi inainte ca nu vine la Brasov, ori n-a stiut de emisiunea televizata cand a promis ca vine.


Mai degraba s-ar putea crede ca a crezut ca vestea prezentei sale va transforma o banala sedinta intr-un miting pro. Doar ca democratii abia au reusit sa adune 130 de persoane cu revolutionari si ziaristi cu tot. Probabil ca o evaluare a prezentei l-a determinat pe Traian Basescu sa ramana in capitala. Ar fi riscat sa-si strice imaginea la sfarsit de campanie electorala, avand in vedere apatia brasovenilor in ceea ce-l priveste (fireasca, in conditiile in care o buna parte din oras si-a pierdut locul de munca, iar alta parte se chinuie datorita indiferentei Bucurestiului care, nu se stie din ce motive, refuza dreptul la dezvoltare al judetului).


In aceste conditii, Traian Basescu s-a multumit sa transmita un mesaj participantilor la seminar. El i-a indemnat pe revolutionarii brasoveni „sa aiba incredere in aceasta tara si in viitor”.


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.