Presedintele si premierul pleaca la Bruxelles, de data aceasta cu acelasi avion

Presedintele si premierul pleaca la Bruxelles, de data aceasta cu acelasi avion

0 72

Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc vor pleca, saptamana viitoare, la Bruxelles, pentru a discuta cu presedintele Comisiei Europene inclusiv despre criza gazelor. La intalnire vor participa si ministrul de Externe si seful Departamentului pentru Afaceri Europene.
Pentru prima oara de ceva vreme, presedintele si premierul vor zbura catre Bruxelles cu acelasi avion, Basescu nu mai are nicio problema in acest sens, si-a vazut visul cu ochii, respectiv indepartarea lui Tariceanu din fruntea executivului si numirea unui om din garda sa.
Luni, cei doi vor participa la un dejun de lucru cu presedintele Comisiei Europene (CE), José Manuel Barroso, printre temele abordate numarandu-se criza economica, tranzitul de gaze catre Europa si, posibil, securitatea în Orientul Mijlociu.
„Intalnirea va constitui un prilej pentru un schimb de opinii pe marginea unor subiecte de maxima actualitate de pe agenda europeana, în principal masuri de atenuare a crizei economice, inclusiv implementarea masurilor decise la Consiliul European din decembrie 2008. Tot cu acest prilej, va fi abordata tema securitatii energetice, mai ales din perspectiva ultimelor evolutii în furnizarea si tranzitul de gaze naturale catre Europa”, se arata într-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
De asemenea ca, pe agenda intalnirii vor fi incluse si discutii pe marginea situatiei de securitate din regiune si a rolului pe care Uniunea Europeana îl poate juca în rezolvarea acestui conflict.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.