Presedintele l-a dat in judecata pe ministrul sanatatii

Presedintele l-a dat in judecata pe ministrul sanatatii

0 70


Traian Basescu l-a dat in judecata pe ministrul sanatatii, care l-ar fi acuzat ca sufera de boli psihice. Totul a pornit de la cearta iscata pe fondul masurilor populiste luate de Guvernul Tariceanu, care pe presedinte l-au surprins neplacut, el fiind in afara jocului. Basescu nu poate decat sa stea pe margine si sa urmareasca posibila crestere in sondaje a PNL si a lui Tariceanu, care mareste pensiile si mai nou, la sugestia lui Nicolaescu, compenseaza toate medicamentele pe seama taxei pe viciu.


Suparat, presedintele s-a dat la ministru, care a ripostat.


Basescu l-a dat in judecata, iar in 7 septembrie este fixat termen. Dincolo de faptul ca limbajul de pe scena politica a luat-o razna, va fi interesant de vazut cum probeaza Nicolaescu faptul ca presedintele sufera de boli psihice (si Iliescu a insinuat acest lucru, afirmand ca presedintii ar trebui testati psihic) si cum probeaza presedintele ca nu sufera de boli psihice. Poate ca a incercat deja sa probeze, demarand procesul (nu-I musai sa se si judece), care l-a facut pe ministrul sanatatii sa mai adauge un epitet la caracterizarea lui Basescu: procesoman. De asemenea, in opinia lui Nicolaescu Basescu era ultimul care trebuia sa se supere pentru o jignire, in conditiile in care, spune el, presedintele este campion la jigniri.


„Ma surprinde faptul ca presedintele Romaniei, in loc sa se ocupe de treburile tarii, se rafuieste cu diverse persoane, chemandu-le in judecata. Nu-i contest dreptul de a proceda astfel, daca ar fi un om simplu. Dar, in calitate de demnitar, este campion la a jigni, a denigra si a face declaratii politice, deseori cu iz penal. Eu cred ca presedintele Romaniei face un nou exercitiu de imagine”.


Poate are dreptate Nicolaescu si poate ca este doar imagine, in aceste conditii fiind de asteptat ori retragerea dosarului ori neprezentarea la proces. Altminteri vom asista la un proces interesant, unde se va pune intrebarea: este presedintele sanatos la cap?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.