Presedintele isi da cu parerea, ca Gheorghe-n targ…

Presedintele isi da cu parerea, ca Gheorghe-n targ…

0 376

Iata ca presedintele nostru (doar noi l-am votat), Klaus Werner Iohannis, la sfatul consilierilor sau poate din proprie initiatiativa, a dat cu ceva comentarii in SANATATE, cea care tine atentia romanului treaza de ceva vreme. „Esența intervenției președintelui Klaus Iohannis colcaind de ambiguitate, cu un puternic iz personal. Asa cum subliniază C. Tolontan pe blogul sau de mare succes, Tolo.ro.
La întrebarea repetată sub mai multe forme, președintele a răspuns cu un set de convingeri personale„, mai arată jurnalistul în postarea sa, de parca presedintele ne povestea un dialog la masa de seara, cu consoarta sa.
Redăm mai jos analiza acestuia:
1. De două ori «eu cred». Prima oară «eu cred că SRI și-a făcut treaba». A doua oară a spus că «eu cred că unii demnitari nu și-au făcut treaba».
2. De două ori a invocat «experiența proprie». Prima oară a spus că «aceasta este experiența mea de pînă acum că SRI și-a făcut treaba». Se referea la experiența din alte teme, nu din sănătate, experiență pe care o extrapolează acum. A doua oară a invocat, din nou, «propria experiență că alții nu-și fac treaba».
3. De asemenea a folosit «propria impresie» și «este evident» ca argumente, fără să le motiveze cu fapte, ci, așa cum arată și cuvintele, cu impresii personale.
4. În fine, totul a culminat cu momentul în care a fost întrebat ce a făcut cînd a primit informările de la SRI. Reprezentantul cel mai înalt al statului român a răspuns…cu destula naivitate: «În momentul în care primim informări, le citim și ne considerăm informați». Dincolo de fraza antologică, stă aceeași subiectivitate: «Ne considerăm informați…»
In nici 10 minute, „pe o temă care este în a patra săptămînă de evoluție, președintele Klaus Iohannis a răspuns, în tonul discursul public care nu solicită argumentație, cu 7 sintagme bazate pe credință și pe subiectivitate.Ideea e că președintele se autoconvinge și vrea ca și cetățenii să se autoconvingă la rîndu-le„, a scris Tolontan.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.