Președintele Iohannis recidivează în încălcarea Constituției. Ce-i de făcut?

Președintele Iohannis recidivează în încălcarea Constituției. Ce-i de făcut?

1 157

PSD să nu fie doar secția din Șoseaua Kiseleff a partidului unic iohannist, membru al Internaționalei serviciilor secrete!

Numitul Florin Câțu nu a primit doar un vot de neîncredere la un loc cu guvernul Orban I, ci și un refuz de vot de încredere cu numai câteva zile în urmă, ca ministru propus pentru a intra în compunerea guvernului Orban II. Aceasta este dovada indubitabilă a improbabilității ca Florin Câțu, în calitate de prim ministru desemnat, să poată forma o majoritate parlamentară pentru susținerea unui nou guvern PNL.

Având această probă, KWI a făcut totuși nominalizarea, din nou cu intenția vădită de a provoca o criză, iar nu de a o rezolva. Prin urmare și această nominalizare este neconstituțională.

De aceea, PSD poate sesiza iarăși CCR, sau, în baza considerentelor deciziei CCR referitoare la ultima nominalizare a lui Ludovic Orban, poate refuza să declanșeze procedura de aprobare a guvernului Câțu, așteptând o nominalizare serioasă, făcută cu bună credință în respectul spiritului Constituției. În plus, se poate trece (ba chiar trebuie să se treacă) la suspendarea Președintelui Iohannis. Ce poate fi mai grav decât încălcarea repetată cu rea credință a Constituției,
în scopul asumat de a se genera instabilitate politică în țară?

Pe perioada de suspendare, Președintele interimar (Președintele Senatului) va putea declanșa procedura formării unui guvern în condițiile respectului pentru dispozițiile legii fundamentale, desemnând o persoană care oferă indicii rezonabile privind susținerea sa de către o majoritate parlamentară posibil de mobilizat.

Toate acestea se pot face cu o singură condiție: ca PSD să nu fie doar secția din Șoseaua Kiseleff a partidului unic iohannist, membru al Internaționalei serviciilor secrete.

COMENTARII

  1. NAZISTUL PENAL, CRETIN si IMPOTENT TREBUIE SUSPENDAT si spinzurat pentru ca este TRADATOR si AGENT al SERVICIILE SECRETE NAZISTE. care conduce o LOVITURA de STAT in ROMANIA.

    SUSPENDAREA BOLOVANULUI NAZIST este singura solutie pentru salvarea Romaniei.

    Daca CIOLACU nu o face trebuie spinzurat impreuna cu NAZISTUL

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.