Presedintele Basescu tinta unor noi acuzatii!

Presedintele Basescu tinta unor noi acuzatii!

0 234

De curand, printr-o declaratie publica, Institutul pentru Religie si Politici Publice din SUA aprecieaza ca Legea cultelor constituie un atac flagrant la adresa libertatii de religie si a drepturilor fundamentale. Mai mult, americanii prin presedintele institutului din Washington considera ?ca „distantarea lui Traian Basescu fata de comunism este nesemnificativa”.


Potrivit americanilor, actul normativ contrazice Constitutia romana si alte legi aflate in vigoare in domeniul drepturilor omului.
Legea privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor este primul act normativ care reglementeaza acest domeniu in Romania postdecembrista si a fost promulgata in 27 decembrie 2006.


Reamintim ca legea a fost votata in Parlament cu o larga majoritate, la inceputul lunii decembrie, insa prevederile sale au fost contestate atat de societatea civila din Romania, cat si de Comisia Helsinki.


Este de asteptat o reactie din partea autoritatilor romane. Ramane de neinteles faptul ca nici pana la acesta ora, Administratia Prezidentiala nu a comentat afirmatiile Institutului pentru Religie din Washington.


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.